Закриване на Агенция „Пътна инфраструктура”, прехвърляне на отговорността за ремонта

...
Закриване на Агенция „Пътна инфраструктура”, прехвърляне на отговорността за ремонта
Коментари Харесай

Илиан Тодоров и Волен Сидеров пред Бареков и Байрактаров: Поведението на Валери Симеонов спрямо Бойко Борисов е двулично

Закриване на Агенция „ Пътна инфраструктура”, прекачване на отговорността за ремонта на републиканските пътища към регионалните шефове и възлагане строителството не на частни, а на държавни компании. Това са законовите промени, за които се разгласи регионалният шеф на София Илиан Тодоров в изключителния епизод на предаването „ Бареков и Байрактаров без цензура”, което се завърна стремително тази събота в ефира на телевизия Евроком и ще се излъчва онлайн всяка последваща от 10:30 часа.

Тодоров съобщи, че 10 месеца чака отговор на писмо за сериозните пътища в региона, адресирано до Министерски съвет, АПИ и шефа на Областно пътно ръководство.

„ Структурата е регионалните шефове дружно с регионалните администрации да се грижат напълно за ремонтите на пътищата и да поемат цялата отговорност за това”, безапелационен е той. Тодоров акцентира, че отговорността за поддръжката ще е ясна и няма да се размива.

Областният шеф на София разяснява в студиото и държанието на водача на НФСБ Валери Симеонов. Той е на мнение, че то е двулично по отношение на премиера Бойко Борисов. Като образец той уточни обстоятелството, че Симеонов упреква Борисов за това, че без координиране с съдружните си сътрудници е приел оставките на тримата министри от квотата на ГЕРБ, а в това време афишира обществено, че мисли да напусне държавното управление, без да го е съгласувал с никого.

Тезите му бяха доказани и от ръководителя на партия „ Атака” Волен Сидеров, който беше включен в студиото посредством телефонна връзка.

„ Решението на Симеонов да свика партиен конгрес на НФСБ, на който да бъде решен въпросът с оставането във властта е жестоко нарушаване на подписаното с " Патриотите " съдружно споразумение”, безапелационен е водачът на Атака. “Получава се по този начин, че ние задължаваме премиера да съветва решение за подаване на оставка с нас, а Симеонов излиза от властта без консултация”, изясни Сидеров.

Той напомни, че още преди няколко месеца е изискал оставката на Валери Симеонов, само че настояването му не е било подкрепено от другия съдружен сътрудник Красимир Каракачанов. „ Има задоволително учредения да се твърди, че Симеонов не оправдава доверието, което му беше възложено”, заключи атакистът.

Сидеров поддържа и препоръчаните законови промени от страна на регионалния шеф Илиан Тодоров. „ Ние сме изрично за по-голяма наличие на страната в стопанската система, това е гаранция за регулация от страна на страната и надзор, а не връщане на комунизма”, акцентира той.

По думите му не е обикновено АПИ голям брой пъти да моли компанията да поправи сектора край Своге, на който стана злополуката, а тя да не подхваща никакви дейности от своя страна. “Дори няма наказания за фирмата-изпълнител”, възмути се Сидеров.

Той напомни, че още през 2012-та години партия „ Атака” е сложила въпроса за какво „ Трейс “ получава големи публични поръчки, само че отговор по този начин и не са получили.

Сидеров акцентира на край, че според закона ще изисква цялата документи, подписана с компанията реализатор на пътния сектор, на който автобусът- ковчег катастрофира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР