Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените библиотеки

...
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените библиотеки
Коментари Харесай

Очаква се народните представители да обсъдят промени в Закона за електронното управление НА ЖИВО

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за публичните библиотеки се чака да обсъдят депутатите на първо четене, съгласно оповестената на уеб страницата на Народното събрание проектопрограма за 25 и 26 май.

Вносител на предлагането за промени е Министерският съвет. Със законопроекта се предлага въвеждането на обвързване за шефа на Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ” да изготвя стратегически проект за развиването на културния институт въз основа на концепцията, с която е спечелил състезанието за длъжността, се показва в претекстовете. Към сегашния миг в Закона за публичните библиотеки липсва условие за средносрочно или дълготрайно обмисляне на активността на Националната библиотека, което да обезпечава организация за обмисляне и мониторинг за установяване на ясна визия за развиването на институцията за управническия мандат на нейния началник, обективирана в средносрочен или различен стратегически планов документ, написа още в претекстовете.

В проектопрограмата за тази седмица е и първо гласоподаване на два законопроекта за изменение и допълнение на настоящия Закон за отбрана от домашното принуждение, както и план за нов подобен. Очаква се народните представители да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното ръководство, както и в Кодекса на труда.

Проектопрограмата включва първо гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за достъп до социална информация. Предвижда се депутатите да гласоподават отчет за положението на защитата и въоръжените сили на България през 2022 година

В проектопрограмата за седмицата е включен и парламентарен надзор.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР