Законодателният орган на Северна Корея закрепи в конституцията ядрения статут

...
Законодателният орган на Северна Корея закрепи в конституцията ядрения статут
Коментари Харесай

Северна Корея вкара ядрения си статут в конституцията

Законодателният орган на Северна Корея закрепи в конституцията нуклеарния статут на страната, оповестиха държавните медии в четвъртък. „ Политиката на КНДР за създаване на нуклеарни сили е станала непрекъсната като главен закон на страната, който никой няма право да подценява с каквото и да било “, сподели водачът Ким Чен Ун на съвещание на Държавното национално заседание, което се организира във вторник и сряда, заяви държавната новинарска организация, която е единствената встраната.

Преди година Народното събрание одобри закон, обявяващ Северна Корея за страна с нуклеарни оръжия, а Ким сподели, че този статут е " необратим ". Този закон също разрешава превантивното потребление на нуклеарни оръжия.

Сега Народното събрание отиде по-далеч, като вкара статута с нуклеарни оръжия в самата конституция. „ Това е историческо събитие, което даде мощен политически лост за удивително подсилване на националните отбранителни качества “, посочи Ким. По думите му Съединени американски щати, Южна Корея и Япония са образували „ триъгълен боен съюз “ и това „ най-после е довело до появяването на „ азиатската версия на НАТО “, главната причина за войната и експанзията “. „ Това е просто най-лошата действителна опасност, а не заплашителна изразителност или мислено създание “, сподели Ким.

Северна Корея е провела поредност от неразрешени оръжейни проби до момента тази година, последният включващ две балистични ракети с дребен обхват на 13 септември, когато Ким се готвеше да пътува до Русия за среща с президента Владимир Путин. Миналия месец организира втори опит да изведе шпионски спътник в орбита, само че и той бе несполучлив.

На 2 септември Северна Корея провежда обучение за „ симулирана тактическа нуклеарна офанзива “ с подправени атомни бойни глави, прикрепени към две крилати ракети с огромен обхват, които бяха тестово изстреляни в океана. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР