Законодателната комисия на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ

...
Законодателната комисия на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Най-важните руснаци без Путин влизат в нов черен списък на САЩ

Законодателната комисия на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати утвърди корекция за изменение на бюджета за защита за идната финансова година (започващ от 1 октомври). В нея се предлага администрацията да обмисли опцията за налагане на наказания на 35 съветски жители, в това число министри, огромни предприемачи, общественици, публицисти. Текстът на документа е оповестен на уеб страницата на комисията, представен от БГНЕС.

В документа се твърди, че тези лица, съгласно американските законодатели, може да са забъркани в нарушавания на правата на индивида. Отбелязва се, че „ в границите на 180 дни след приемането на закона президентът [на САЩ] би трябвало да показа на съответните комисии в Конгреса мнение, в което в детайли се разказва обосновката дали някой от изброените лица дава отговор на критериите за налагане санкции в сходство с раздела от наредбите на „ Глобалния закон за правата на индивида Магнитски “.

В примерния лист са включени представителят на съветския президент Дмитрий Песков, министър-председателят Михаил Мишустин, ръководителят на ЦИК Елла Памфилова, първият заместник-председател на администрацията на президента Сергей Кириенко, министърът на селското стопанство Дмитрий Патрушев и министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко.

В листата са още шефът на Руската армия Виктор Золотов, шефът на ФСБ Александър Бортников, ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин, губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов, кметът на Москва Сергей Собянин. Списъкът включва предприемачите Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, Генадий Тимченко, ръководителя на борда на “Газпром “ Алексей Милер, ръководителя на „ Роснефт “ Игор Сечин, ръководителя на борда на ВТБ Андрей Костин, ръководителя на Внешекономбанк Игор Шувалов. Освен това в листата са основният редактор на канала RT Маргарита Симонян, журналистът Владимир Соловьов, генералният шеф на Първи канал Константин Ернст.

Поправката има целесъобразен темперамент. До момента тя не е прегледана от Камарата на представителите в Конгреса. Предложението за приемането на поправката е импортирано от конгресмените Том Малиновски от Ню Джърси и Джон Къртис от Юта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР