Законът за съсловните организации от здравния сектор вече включва и

...
Законът за съсловните организации от здравния сектор вече включва и
Коментари Харесай

Официално: Лекарските асистенти вече имат свое законно представителство

Законът за съсловните организации от здравния бранш към този момент включва и фелдшерите и техните приемници – лекарските асистенти. Това стана юридически факт с обнародването на измененията в Закона в ексклузивен брой на „ Държавен вестник “ от през вчерашния ден, 1 май.

Припомняме, измененията в Закона за съсловните организации бяха препоръчани неотдавна в отговор на следващо гледище за това от страна на Българското съдружие на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ) – организация, която досега нямаше законен статут и опция да съставлява своите членове по този начин, както го вършат други съсловни организации от бранша като Българския лекарски съюз (БЛС), Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) и така нататък

Вместо това фелдшерите и лекарските асистенти бяха принудени да членуват в БАПЗГ, която съгласно тях не може да пази съответно ползите им.

Сега, с обнародването на измененията в Закона, фелдшерите ще имат свое законно посланичество.

С измененията, признати от депутатите дефинитивно предходната седмица и обнародвани през вчерашния ден в „ Държавен вестник “, можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР