Закон или игра на съдбатаПържиш се в офиса цяла седмица,не

...
Закон или игра на съдбатаПържиш се в офиса цяла седмица,не
Коментари Харесай

Мистерия. Защо винаги времето се разваля през уикенда?

Закон или игра на ориста
Пържиш се в офиса цяла седмица,не можеш да се разходиш на хубавото време. Идва уикенда и - бам, гръмотевична стихия! Това събитие като че ли е закон или доста неприятна игра на ориста.

Според архивните данни на хидромедицинския център на Русия, ясните и бурни дни се разпределят почти еднообразно през дните от седмицата. Но хората са склоннси да си спомнят единствено отрицателните моменти. Заради неприятното време проектите се анулират и това ни държи дълго време.

Учените са изследвали статистиката през последните години и са открили явлението облак Fantozzi. Това е името на персонаж в италианските комедии, който съумява да хване дъжда даже и в парадайса. Но се оказва, че ясното време в действителност се пада при започване на седмицата, до петък температурата стартира да пада, падат и превалявания. През втората половина на недевя още веднъж започнва да се оправя.

Това ненапълно се дължи на инфраструктурата, уличният възсух се награвя от предприятия, градини, заводи. В атмосферата през делничните дни се натрупват прахуляк и дребни боклуци. Те последователно се издигат нагоре, влагата се отсрочва в тях и се образуват облаци. В резултат на това, небето потъмнява и през уикендите стартира да вали.

Даже ето какво написа един блогър. " Един понеделник, до момента в който пиехме утринно кафе, нацупен сътрудник ми сподели, че най-шибаното на уикендите е, че времето постоянно се скапва. Теорията за всеобщия скрит план против почивката на понеделник-петъчните хора беше подготвена - дали евреите, дали държавното управление, дали някоя загадка организация беше напипала метод да прецаква почивката ни.

Самият смисъл на уикендната вакханалия е малко неправилен - събираме сили, с цел да можем да продължим да работим за надниците си, които изкарваме, да си починем, и да можем да изкараме още пари... "
   Гадните закони на Мърфи - дали той е съществувал?
Нареждате се на по-късата опашка пред касите в супермаркета и тя стартира да върви по-мудно. Движите се като костенурка след муден водач, ускорявате, изпреварвате го, само че незабавно сте посрещнат от служител на реда. Сапунисвате косата си под душа и тъкмо в този миг топлата вода стопира.

Поздравления, преди малко се сблъскахте с печално известния закон на Мърфи, който може да се заключи с фразата „ Каквото може да се обърка, ще се обърка “. Една по-отчайваща версия на закона на Мърфи гласи: „ Ако нещо може да се обърка, то ще се случи и в най-лошия вероятен миг “.

Но дали законът на Мърфи е в действителност правилен или е просто артикул на нашия човешки разум, податлив към скептицизъм?

Законът на Мърфи в действителност не е „ закон “, не в смисъла, в който се употребява терминът в науката, което значи изказване за следено събитие или сплотяваща идея, която е подкрепена от огромен набор от емпирични доказателства. Вместо това би трябвало да се преглежда като максима: нещата могат да се объркат и това постоянно се случват. Не се изискват спомагателни пояснения, тъй като всички сме опитвали извратената природа на закона на Мърфи неведнъж.

Освен това единствено простак би се опитал да потвърди или, не дай боже, да опровергае Закона на Мърфи.
Има ли научно пояснение
„ Законът на Мърфи не може да бъде потвърден, само че е правилен, защото когато се опитате да докажете закона на Мърфи, ще видите, че доказателството е погрешно. Това явно се дължи на закона на Мърфи, затова законът на Мърфи е правилен и потвърден. ”

Но макар че законът на Мърфи би трябвало да се третира с комизъм, изказванието в действителност се корени в строгата просвета, отразявайки втория закон на термодинамиката, който се занимава с концепцията ентропия. Просто казано, ентропията е мярка за неподреденост на системата и вторият закон на термодинамиката гласи, че „ ентропията постоянно се усилва във Вселената и всяка хипотетична изолирана система в нея “. Една система може да значи всичко: вселена, стопанска система на страна, къща, даже човешкото тяло.

Хората са наситени с когнитивни пристрастия и е открит факт, че сме склонни да обръщаме повече внимание на отрицателните прекарвания спрямо позитивните, защото сходно мислене ни е помогнало да по-добре да оцеляваме в предишното. Например заради пристрастност при подбора, ние сме склонни да помним „ неприятните неща “, които ни се случват по-често, в сравнение с положителните. След това преди всичко е въпросът да сме наясно със Закона на Мърфи - заради користолюбие към потвърждението, когато нещо в последна сметка се обърка, ние бързо сочим с пръст — Аха, ето законът на Мърфи още веднъж!

Но макар че Законът на Мърфи може да бъде пояснен с нашата объркана душeвност, в действителност може да има някаква заслуга за известната мъдрост, защото нещата в действителност може да се объркват по-често, в сравнение с да вървят по проект. Единият фактор е ентропията, само че може да има повече. Например, някои неща, които наподобяват инцидентни, въобще не са инцидентни, защото избрани резултати са статистически по-вероятни от други.


Никога не намирате нещо изгубено (т.е. ключове или чорапи), до момента в който не го промените.Усмивка. Утре ще е по-зле.Разкошът на обзавеждането на приемния офис се трансформира назад съразмерно на базовата кредитоспособност на компанията.Кажете на човек, че във Вселената има 300 милиарда звезди и той ще ви повярва. Кажете му, че пейката е прясно боядисана и той ще я пипне, с цел да е сигурен.Нещата се утежняват напрегнат.Ако разберете, че има четири вероятни метода, по които дадена процедура може да се обърка, и ги отстраните и четирите, то незабавно се появява пети, който я проваля.Ако наподобява, че всичко върви добре, явно сте пропуснали нещо.Невъзможно е да се направи нещо несъмнено, тъй като простаците са доста изобретателни.Всяко решение поражда нови проблеми.Ако нещо не може да се обърка единствено по себе си, някой ще го накара да се обърка.Природата постоянно е на страната на скрития минус.Майката природа е кучка.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР