Захарният диабет не бива да е присъда, тъй като е

...
Захарният диабет не бива да е присъда, тъй като е
Коментари Харесай

Кои плодове се препоръчват при диабет

Захарният диабет не трябва да е присъда, защото е допустимо да се живее пълноценно и качествено, даже при такова съществено заболяване. Не е належащо да се отричате от нормалните храни и плодове, даже те би трябвало да станат главният източник на минерали, витамини и жизненоважни нишки.

В такава обстановка, главното изискване ще бъде деликатният асортимент на тези плодове. Необходимо е да се насочи вниманието единствено върху тези зеленчуци и плодове при диабет, които имат невисок гликемичен показател. Но въпреки всичко е невероятно да се не помни и за количеството на порцията.

Говорейки кои плодове могат да се употребяват при диабет, ще отбележим тези, които имат гликемичен показател в границите на 55-70 и не надвишават тези граници. Ако този знак е повече от 70 точки, тогава продуктът е противопоказен при всеки вид диабет.

Придържайки се към такава елементарна рекомендация, допустимо е кръвната захар да се поддържа на обикновено равнище. Освен това, е належащо да се вземе поради и размерът на изядената част.

За да извършите верния избор, би трябвало да употребявате единствено кисело или сладко-кисели сортове. Соковете и захарните сортове плодове могат да имат доста отрицателно влияние върху здравето, което води до изострен скок на глюкозата в кръвта на пациент с диабет.

Не би трябвало да се не помни, че соковете от плодове и зеленчуци са няколко пъти по-тежки във връзка с гликемията, в сравнение с продуктите, от които са извлечени. Такава картина се следи поради обстоятелството, че сокът е течност без нишки, което указва въздействие при асимилацията на захарта.

Ябълки

 ябълка

Те могат и би трябвало да се употребяват при диабет вид 2. Ябълките съдържат пектин, който е в положение да пречисти кръвта и по този метод да помогне да се понижи равнището на глюкозата в нея. В допълнение към пектина, ябълките съдържат в задоволителна степен витамин С, калий, фибри и желязо. Тези плодове са разполагаем през цялата година и ще ви оказват помощ да преодолеете деянията на меланхолия, да премахнете непотребната течност и да предотвратите подуването.

Круши

 круши

Ако решите, че крушите не са доста сладки, тогава те, както и ябълките, ще бъдат усвоявани дълго в стомаха и също по този начин ще допринесат за намаляване.

Грейпфрут

 грейпфрут

Отдавна се знае, че е този цитрус съдържа голям ресурс от витамин С, който защищава организма от вируси, той е много значим в интервала на всеобщите настинки. Гликемичният показател на грейпфрута е толкоз дребен, че даже и значителен плод няма да докара до повишение на равнищата на кръвната захар при пациенти с диабет от всевъзможен вид.

Череша

 череши

Истински скъпа може да се назова черешата. Тя съдържа такова голямо количество кумарин и желязо, че това е задоволително, с цел да се предотврати образуването на кръвни съсиреци. Дори сладката череша не може да докара до прекалено формиране на глюкоза в кръвта.

Касис

 касис

Касисът /червен и черен/ е отлична опция за диабетиците. Не единствено, че могат да се ядат плодовете, само че листата на този необикновен шубрак може да се употребяват за лековит чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР