Загубите за световната икономика от пандемията от коронавирус могат да

...
Загубите за световната икономика от пандемията от коронавирус могат да
Коментари Харесай

Пандемията изтри $8,8 трлн. от световната икономика

Загубите за международната стопанска система от пандемията от ковид могат да доближат 8,8 трилиона $ или близо 10% от международния Брутният вътрешен продукт, разгласи Азиатската банка за развиване (ADB), представена от ДПА.

Базираната в Манила банка заяви, че прогнозата за въздействието на Covid-19 за интервал от 6 месеца е повече от два пъти над оценките за март и април, както и по отношение на прогнозите на Световната банка и Международния валутен фонд.

При сюжет ограничаващи ограничения единствено 3 месеца международният Брутният вътрешен продукт губи 5,8 трилиона $ или 6,4% от Брутният вътрешен продукт, акцентира банката в обновената си прогноза.

В Азиатско-тихоокеанския район икономическите загуби може да са сред 1,7 трилиона $ при тримесечен интервал на ограничавания и 2,5 трилиона $ при шестмесечен интервал.

Китай, откъдето стартира пандемията през декември, може да понесе загуби в размер сред 1,1 трилиона $ и 1,6 трилиона $.

Затварянето на границите, рестрикциите за пътешестване и блокирането на страните евентуално ще понижи международната търговия с 2,6 трилиона $.

Докато световната претовареност ще се свие с сред 158 милиона и 242 милиона работни места, в Азия и Пасифика общо съставляват 70% от изгубените места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР