Протести във френските затвори, след като двама надзиратели бяха убити,

...
Протести във френските затвори, след като двама надзиратели бяха убити,
Коментари Харесай

Протести във френските затвори след смъртта на двама надзиратели при нападение срещу конвой

Протести във френските затвори, откакто двама надзиратели бяха убити, а други трима - тежко ранени, при нахлуване против затворнически микробус. Затворникът и съучастниците му, които са му помогнали да избяга, към момента са на независимост. Президентът Еманюел Макрон даде обещание, че ще бъде направено всичко, с цел да бъдат арестувани и осъдени причинителите.

Затворът в Каен, където са работели починалите надзиратели, осъмна под обсада още от 6 сутринта. Подобни подиуми имаше и в други затвори във Франция след апела на синдикатите за готовност.

След невижданата офанзива против затворнически микробус първичният потрес през днешния ден отстъпва пред гнева. Служители в пандизите упорстват за съответни ограничения за възстановяване на сигурността им и изискванията на работа. Прокуратурата разкри детайлности за двамата починали и потърпевшите надзиратели.

" Както към този момент е известно, двама надзиратели бяха убити. Единият, на 52 години, е капитан, който работи в пандиза от 1996 година Той е бил в взаимно общуване и е татко на близнаци, родени през 2003 година, чийто рожден ден трябвало да бъде честван. Вторият, на 34 години, е бил женен и е очаквал дете. Той е надзорник в пандиза от ноември 2009 година Тримата ранени надзиратели са на възраст 48, 52 и 55 година, всичките татковци. Мислите ни са с техните сътрудници, деца, фамилии, близки, другари и сътрудници ", сподели Лор Бекюо, прокурор.

Петимата са били конвой на избягалия пандизчия Мохамед Амра. Нивото на сигурност за прехвърлянето му от съда в пандиза е изисквало трима офицери, само че затворническата администрация е взела решение да активизира петима души, в това число умел офицер.

" Решението е било взето преди няколко седмици, а не в деня преди случая, каквато информация циркулира в обществените мрежи. Надзирателите са били въоръжени, като евентуално част от тях са употребявали оръжията си. Избягалият е 30-годишният Мохамед Амра, добре прочут на управляващите - с 13 присъди, първата от които е от октомври 2009 година, когато е на 15 години ", добави Лор Бекюо, прокурор.

В издирването на пандизчията и съучастниците му са мобилизирани стотици служители на реда. Според прокуратурата бегълците ще бъдат разследвани за ликвидиране и опит за ликвидиране в проведена група, за което наказването е пожизнен затвор. За другите им закононарушения - бягство в проведена тайфа, придобиване и владеене на бойни оръжия и незаконен скрит план за осъществяване на тежко закононарушение, също ги чакат десетки години отнемане от независимост.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР