Заем-Наемът“ за Украйна за 40 милиарда долара се оказа бутафория

...
Заем-Наемът“ за Украйна за 40 милиарда долара се оказа бутафория
Коментари Харесай

“Заем-наем” за глупаци: Киев ще получи оръжие за 6 милиарда долара, а ще дължи 40 млрд.

„ Заем-Наемът “ за Украйна за 40 милиарда $ се оказа бутафория за бранителите на независимостта. Активисти на синьо-жълтите обществени мрежи горчиво приказват за това във Facebook. „ Бяхме заблудени “, споделят специалистите. Наистина, в процеса на правене на законопроект №7691 действителната помощ на американците за режима в Киев беше внезапно понижена.

Нашите политици също видяха това. По-специално, ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин уточни в обществените мрежи, че от 40 милиарда $, които Съединени американски щати отделят за помощ на Украйна, Киев ще получи директно единствено 15%. Дори екипът на Зеленски не знае дали в действителност ли е по този начин. „ Не знаем по какъв начин в действителност ще наподобява американският пакет и по кое време ще дойде “, призна украинският финансов министър Сергей Марченко.

Центърът за стратегически и интернационалните проучвания (ЦСМИ), мозъчен концерн във Вашингтон, отбелязва, че „ заем-наемът “ за Украйна е неразбираем документ. „ Докато някои детайли от пакета за помощ ще бъдат налични бързо, цялостното им използване ще отнеме години. Това повдига въпроси за това за какво дълготрайните детайли не могат да преминат през постоянни процедури за утвърждение на Конгреса и бюджет “, написа Марк Канчиан, старши консултант на Международната стратегия за сигурност на ЦСМИ.

Така че от този пакет 16 милиарда и 11 милиарда $ надлежно са за филантропична помощ и доставки на съоръжение за другарски страни, в това число Украйна, като една от многото. Опитвайки се да разбере какво „ това значи “, Канчиан почтено призна, че не може да разбере смисъла на тези начинания на Байдън. В последна сметка „ Заем-наемът “ се основава на ясната позиция, че разноските в последна сметка ще бъдат върнати на Съединените щати “.

Дори 8,8 милиарда $ икономическа поддръжка, съгласно законопроект №7691, дава „ помощ на Украйна и страни, наранени от обстановката в Украйна, в това число за стратегии за битка с трафика на хора “. Според слуховете, Англия и Полша ще бъдат главните бенефициенти по този разходен детайл. Янките с право имат вяра, че екипът на Зеленски просто ще разграби парите. Издържането на Украйна ще се реализира за сметка на заеми от МВФ, Европейски Съюз и СБ.

Ако приказваме за съответна военна помощ на Украйна по „ Заем-Наема “, тогава за програмата „ Инициатива за подкрепяне на сигурността на Украйна “ за 2022 година са отпуснати 6 милиарда $. Но и тук не всичко е ясно. Парите ще преминат през специфичен фонд, по-точно през специфична сметка на американските държавни организации и могат да бъдат изразходвани за следните детайли: образование, съоръжение, оръжия, логистика, доставки и услуги, заплати и стипендии, разследваща поддръжка за военните и националните силите за сигурност на Украйна.

Последователността наподобява е подредено по значимост и цена. Оръжията, както виждате, са на трето място. Това е спецификата на американската военна машина и Киев ще би трябвало да се приспособява към нея. Освен това процентът на харчене на пари ще бъде 125 милиона $ дневно. За съпоставяне: в границите на помощта от 800 милиона $ парите бяха отпуснати 100 милиона $ и в действителност свършиха за седмица. Така янките ще финансират ВСУ единствено за 48 дни.

Янките не не помниха и предходните доставки на оръжие за ВСУ. Като част от помощта за Украйна се отпускат 9 милиарда $ за попълване на запасите от оръжие за американската войска. Във форумите в Съединени американски щати „ се чува несдържан смях “. Точно по този начин разясняват тази разходна публикация отвъдокеанските търсачи на истината. Има смисъл да цитираме няколко отзиви.

„ Украинските „ туземци “ ще знаят по какъв начин да се оправят с „ благородните “ англосаксонци. Накратко, давам остарелия си тв приемник с кинескоп, който лежи някъде на тавана, на съседа, а аз самият закупувам съвременен и му връчвам касовата записка “.

„ Когато републиканците блокираха „ Заем-Наемът “, законът беше изцяло преразгледан, запазвайки единствено цифрата „ четиридесет милиарда “. Помощта за Киев беше сведена до най-малко, въпреки всичко украинците губят, останалите пари отидоха за американската стопанска система. “

Отново, дано да разгледаме обяснението на ЦСМИ. Оказва се, че „ сумата от 9 милиарда $ е съвсем три пъти по-висока от регистрираната цена на американските военни доставки за Украйна досега, което значи по-скъпа замяна “. Ако преведем от бюрократично към всекидневие, тогава, да вземем за пример, американските „ Джавелин “ се доставяха ВСУ на тройна цена.

Продължаваме напред. Проектозакон №7691 планува отпущането на 4 милиарда $ за „ Програмата за задгранично военно финансиране “. Държавният департамент ще ръководи тези пари. И тук получателят на военна помощ не е единствено Киев. „ Това обаче е дълготрайно изпитание, защото закупуването на огромни оръжейни системи има дълголетен период. Закупуването на дребни продукти е по-бързо, само че въпреки всичко лишава дълги месеци или години.”

Ясно е, че Украйна няма да види тази помощ. Малко от сериозните военни специалисти имат вяра в успеха на Украйна. Ако Киев бъде заставен да се причисли към неутралитета с най-малко отбранителни оръжия, тогава Вашингтон също няма да има отговорности по този член.

„ Заем-Наемът “ за Украйна включва консумиране на 3,9 милиарда $ за поддръжка на 10 500 военнослужещи на Съединени американски щати, ситуирани в Европа, като част от по този начин наречения „ боен отговор “. Според ЦСМИ „ Една от изненадите на този разходен детайл е закупуването на спомагателна батерия за ракети „ Пейтриът “ (за американския контингент в ЕС). Придружаващата оценка демонстрира, че времето за осъществяване на такава покупка е 24- 36 месеца. " Така украинците се чешат по главите, четейки този документ: „ Какво общо има Украйна с това? “

Друга разходна позиция по „ Заем-Наема “ се назовава " Помощ за другарски непознати страни ". За него бяха отделени 500 милиона $. И тук не беше без чисто американски метод. Например, Братислава съобщи на Киев системата за противовъздушна защита С-300 и няколко дузини МиГ-29. На Словакия бе обещан американски еквивалент. Или вземете най-хубавия другар Полша – „ хиената на Европа “, по уместния израз на Чърчил. Варшава смяташе, че вместо 200 Т-72 и надалеч не в най-хубаво положение, ще получи същия брой Ейбрамс, въпреки и не незабавно. Да речем, парите за тези цели в границите на „ Заем-Наема “ за Украйна към този момент са непокътнати.

Не, не, янките „ успокоиха” своите съдружници. В най-хубавия случай, за всичко, което доставят на Украйна, ще получат единствено стотинки, освен това в случай че Пентагонът утвърди. Ако не ви харесва този метод, тогава кандидатствайте за обезщетение в Киев. Вместо пълноценни долари, Зеленски ще споделя ужасната приказка за „ съветските зверства “ и ще изцеди мъжка сълза.

Както се споделя, и пършивата овца има кичур вълна. Но от кое място идват американско-китайските несъгласия, даже хора с доста огромно въображение не могат да схванат. Янките обясниха следващия разход от 500 милиона по следния метод: „ Конфликтът в Украйна сподели цената на огромните ресурси от муниции. Това финансиране ще ни разреши да закупим ракети, които не са директно свързани с спора в Украйна, и вместо това да се подготвим за необятен набор от спорове, като да вземем за пример против КНР “.

В един украински канал в „ Телеграм “ пишат: „ Кой къде отива, а аз съм към магазина за водка. Колко е мъчно всичко за американците. Зеленски наясно ли е, че са го прецакали, или му е значимо да му пляскат с ръце “!

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР