Заедно с производителя на часовници Lorige, Peugeot Sport проектира ръчен

...
Заедно с производителя на часовници Lorige, Peugeot Sport проектира ръчен
Коментари Харесай

Peugeot Sport и Lorige със шикозен часовник

Заедно с производителя на часовници Lorige, Peugeot Sport проектира ръчен часовник в чест на завръщането на марката в надпреварите на дълги дистанции. За 2020 година Automobile Club de l`Ouest разгласи нова категория надпревари за устойчивост на високо равнище - стартовият сигнал, който доста производители на коли, в това число Peugeot, чакаха. Френският троен победител в Льо Ман през 1992, 1993 и 2009 година към този момент притегли вниманието с представянето на прототипа Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar.

BL-Endurance, първият модел на Lorige, беше разработван повече от две години - в това число тестови етапи за инспекция на надеждността на вътрешния диаметър LOR-PR01 и преработването на въглерода. По същия метод Peugeot също стартира тестовата фаза за 9X8 тази зима, която би трябвало да продължи няколко месеца.

Lorige е най-известен със своите корпуси за часовници, направени от спирачките на спортни коли. Спирачните накладки от първата фаза на разработка на хиперколата са употребявани за BL-Endurance "Hyperblack ". Това значи, че притежателите на Lorige към този момент могат да имат част от Peugeot 9X8, която беше тествана на това транспортно средство, даже преди да започва в първото си съревнование.

„ Концепцията Lorige ни хареса незабавно, тъй като споделяме едни и същи хрумвания за прецизното машинно инженерство “ - споделя Оливие Янсони, механически шеф на Peugeot Sport - "В днешно време преработването е основната дума и ние сме разчувствани от концепцията да дадем нов живот на частите на Peugeot 9X8. "

Подобно на новия Hypercar, Lorige BL-Endurance "Hyperblack " също е подложен на първични проби. Състезателните коли нормално са проектирани без спомагателни декоративни детайли, което разрешава на елегантните карбонови линии на каросерията да се демонстрират най-добре. Това важи и за BL-Endurance "Hyperblack ", който има явен и мощен жанр със своите необработени въглеродни и черни титанови елементи с DLC покритие. От титаниевата рамка от клас 5 до забележимите винтове, всички елементи са полирани и почернени, с цел да се реализира стремежи монохромен резултат.

„ Това партньорство е олицетворение на концепцията на Lorige “ - споделя Емерик Парауд, основен изпълнителен шеф на Lorige - „ Целта беше серията Hyperblack да бъде съвременна от идея до външен дизайн. Мисля, че успяхме да създадем това с часовник, който отразява отличителния лъвски дизайн на спортната кола. Това партньорство с Peugeot Sport е доста повече от просто ентусиазъм - това е в действителност издръжливо спортно часовникарство в най-хубавия му тип. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР