Мощна електрическа лодка e неочакваният ход от производителя на високоскоростни

...
Мощна електрическа лодка e неочакваният ход от производителя на високоскоростни
Коментари Харесай

Тунингарят ABT изненадва с яка еллодка! - видео

Мощна електрическа лодка e непредвиденият ход от производителя на високоскоростни коли. Последният път, когато разгледахме австрийския авто тунингар ABT, попаднахме на това че си взел за малко отмора от високоскоростните коли, с цел да приложи неповторимия си набор от умения, с цел да работи върху един от най-елегантните (и най-скъпи) кемпери на Volkswagen за 2023 година
Сега е излязъл от гората на вода, с цел да опита ръката си в зараждащия се пазар на електрически лодки, обединявайки се с компанията Marian за основаването на чисто електрическа лодка с 603 к.с.

Изцяло новият ABT-Marian M 800-R е завладяващият резултат от два яки експерта в света на скоростта, обединени, с цел да работят като едно. Отвъд инцидентния пакет с кемпер, основаната в Кемптен, Германия ABT Sportsline е по-известна с работата си в моторните спортове, модификацията на шосейни/пистови коли на VW Group и електрификацията на вторичния пазар. Marian пък построява цялостна гама от напълно електрически лодки от вкъщи си на превъзходните крайбрежия на Алпите на австрийското езеро Волфганг.



Marian свърши лъвския къс от работата още от портата, доставяйки базовия M 800 Spyder bowrider за съдействието. Плавателният съд съчетава 25,9-футов (7-метров) корпус на полупланер, особено изваян за дейно корабоплаване с напълно електрическо реактивно задвижване, захранвано от 121-кВтч литиево-йонна батерия. ABT-Sportsline добавя с опит от своя авто тунинг новата електрическа лодка ABT/Marian

Моторът е форсиран от задвижването с 268 к.с. (200 кВт) на общоприетите модели M 800 до номинална мощ от 335 к.с. (250 кВт). Пълният връх на мощ от 603 к.с. идва посредством нов режим " ABT ", който включва всички водни помпи и усилва мощността на изстудяване на задвижването. Това приготвя лодката за нейната оптималната скорост от 53 благи в час (85 км/ч), което е нарастване от 43 благи в час (70 км/ч) на общоприетата лодка.

Оттам нататък ABT се занимава с модификацията, облицовайки цялата палуба и зоната на пилотската кабина с пламтящо алена кожа и черна алкантара, поставяйки някои блестящи подводни светлини и окабеляване в осветлен волан и специфичен 12-инчов мултифункционален екран. Той също прибавя нов въздухозаборник в отделението за електро задвижване, с цел да помогне с охлаждането, което е в основата на усилването от 268 к.с.

Звукова система Bang & Olufsen прибавя тон от високо равнище във водата. M 800-R има обсег до 50 благи (80 км), или почти 144 минути в круизен режим и е оборудван с 150-кВт CCS бързо зареждане, което зарежда батерията за по-малко от час, връщайки лодкарите назад на водата допустимо най-бързо. Лодката разполага и със зарядно устройство Juice Booster с мощ 22 кВт.

ABT и Marian разкриха M 800-R на надпреварата от Формула Е в Монако предишния месец и ще го вземат на обиколка на езера към Австрия и Германия през идващите седмици. Marian ще построи единствено 20 екземпляра в своята австрийска корабостроителница, всеки на цена от 450 000 евро без Данък добавена стойност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР