Заедно с LIS проверихме дали системата LTE-RUS-2300M отговаря на стандартите

...
Заедно с LIS проверихме дали системата LTE-RUS-2300M отговаря на стандартите
Коментари Харесай

Русия е тествала първата си национална LTE базова станция

" Заедно с LIS проверихме дали системата LTE-RUS-2300M дава отговор на стандартите на 3GPP и дали поддържа функционалностите на базова станция - дали има поддръжка на интерфейс, опция за осъществяване на диалози и свързване с интернет посредством разнообразни устройства. Тестовете демонстрираха, че характерностите на базовата станция подхождат на оборудването от интернационално равнище ", съобщи Олег Иванов, общоприет шеф на Института за радиоизследвания.

В рамките на тестванията са били извършени гласови повиквания VoLTE, видеоповиквания ViLTE, предаване на данни с поддръжка на разнообразни профили QoS, предаване (т.е. препредаване на абонатна услуга без преустановяване на сесията за предаване на данни от една базова станция на друга) благодарение на интерфейси S1 и X2.

В края на март работата на базовата станция е демонстрирана пред представители на Rostelecom и Tele2. Тогава беше обявено, че демонстрацията е достигнала скорост от 90 Mbps с ниска инертност.

Според производителите базовата станция, LTE ще разреши да се оборудват с връзки обществено значими обекти като част от програмата за унищожаване на цифровото разделяне в Русия.

По-рано бе обявено, че Русия е основала свръхзащитен маршрутизатор на база на процесора Байкал. Той е създаден от чиновници на Roselektronika Holding (част от държавната корпорация " Ростех " ).

Страната се готви да създава сама своето телекомуникационно съоръжение, откакто водещите международни снабдители оповестиха, че няма да работят в Русия. Един от дребното снабдители на съоръжение – Huawei пък най-вероятно също ще се изтегли дефинитивно от пазара, откакто пусна всички свои чиновници в отпуска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР