Задният ви двор изглежда ли пуст и мрачен през зимата?

...
Задният ви двор изглежда ли пуст и мрачен през зимата?
Коментари Харесай

Поддържайте двора си красив и през зимата

Задният ви двор наподобява ли запустял и тъмен през зимата? Вижте по какъв начин да добавите мирис, цвят и текстура, с цел да накарате градината ви да наподобява ужасно тази зима.

Не са доста растенията, които цъфтят през зимата, само че те добавят  цвят в средата на зимната сивота. Зимната роза или чемерика се предлага в разнообразни цветове, вариращи от кремаво бяло до наситено бордо, до момента в който
 Цветята, които може да оставите на балкона през зимата Цветята, които може да оставите на балкона през зимата
Сезонните цветя на балкона към този момент избледняват. Саксиите обаче обаче не би трябвало да остават празни. През есента и зимата тук могат да порастват...

Ирисът има освен кондензиран, виолетов нюанс, само че и може да се похвали с вечнозелени листа и мирис на иглика. Зимната циклама може да покрие земята в прелестни бели, розови и люлякови цветове – за какво да не добавите и други растения, които могат да виреят по това време?

Някои сортове клематис цъфтят и през зимата.

Зимно цъфтящи шубраци

Цъфтящите през зимата шубраци също са превъзходен метод да добавите цвят към задния си двор през студените месеци. Зимно цъфтящият жасмин е дълголетен любимец, с неговите нежни жълти цветя, радващи ни през ноември и декември. Daphne е различен шубрак, който носи своите нежни розови цветя през зимата. Той има спомагателното преимущество и това е прелестния мирис. И кой не обича да вижда лъскавите зелени листа и ефектните цветя на камелията, до момента в който снегът към момента е на земята?

Храстите би трябвало да бъдат добре подрязани, с цел да бъдат в положително положение.
 Зимуване на балконски растения Зимуване на балконски растения
Балконни растения – напролет и лятото радват окото, те са сурогат на същинската градина. През есента, когато се появи пър...

Ранни пролетни луковици

Зимата е сезонът, когато упоритата работа, която влагате в засаждането на луковици, се отплаща! И доста от тях ще цъфтят в края на зимата или началото на пролетта, с цел да дадат дълго чакан божествен тип на вашата градина. Кокичето нормално се появява първо през януари, само че други ранни посетители на градината могат да бъдат и минзухари, фритиларии и ириси (зони 5 – 9). Засадете всеобщо, с цел да получите оптималната изгода, и не забравяйте да отглеждате няколко в саксии за вътрешни дворове, с цел да можете да ги видите от уюта на дома си.

Зимна почвена завивка

Почвопокривните растения са превъзходен метод да поддържате плевелите под надзор, само че като изберете сортове, които цъфтят през зимата, те могат да имат двойна роля, като обезпечат и малко зеленина. Много разновидности на мащерката ще продължат да цъфтят през зимата, изключително в случай че са засадени на предпазено място. Вечнозеленият бонбонит има освен зелена маса през зимата, само че и красиво бяло цвете напролет. Европейският джинджифил има лъскави листа със сърцевидна форма през цялата зима, до момента в който тревата  „ Burgundy Glow “ има зашеметяващи розови, зелени и бели листа.

Много пълзящи растения оферират хубав метод за поддържане на интереса през зимата. Няколко разновидности клематис са вечнозелени, други са разноцветни. Звездният жасмин е затрупан с ароматни цветя през цялото лято, до момента в който листата му получават поразителни нюанси на алено и бронзово през зимата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР