Задържаният по обвинение за изпиране на 53 млн. лв, предназначени

...
Задържаният по обвинение за изпиране на 53 млн. лв, предназначени
Коментари Харесай

Задържаният за пране на пари от "Хемус" посочи имена на замесени по случая

Задържаният по обвиняване за изпиране на 53 млн. лева, предопределени за построяването на лот 5 на автомагистрала " Хемус " Борислав Колев е дал дълги и подробни пояснения по случая, като е изложил своята версия за него, оповестиха от прокуратурата. Разпитът се провел в постройката на Софийска грасдка прокуратура от двама прокурори и проверяващ служител на реда от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП), като на него е участвал основният прокурор Иван Гешев.

До тук се стигна, откакто братът на Колев сподели пред публицисти, че арестуваният по случая желае да беседва с, какъвто се организира и основния прокурор. По-рано денем Софийски апелативен съд (САС) взе мярка за неотклонение " задържане под стража " на Борислав Колев.

От прокуратурата показаха, че по време на разпита през днешния ден той е посочил хора, които имат отношение към вероятно осъщественото закононарушение, като техните имена не са обществено известни. " Обвиняемият е изразил предпочитание наказателното произвеждане по отношение на него да бъде прекъснато, да отпадне процесуалното му качество на обвинен и да не му бъде търсена наказателна отговорност ", споделят от прокуратурата.

" Предстои да бъдат дадени подробни инструкции от наблюдаващите прокурори за събиране на спомагателни доказателства посредством разпити на очевидци, както и посредством всички други нужни процесуално-следствени дейности за откриване на обективната истина ", приключва известието на прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР