Задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца, моряците нямат

...
Задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца, моряците нямат
Коментари Харесай

Задържаните моряци в Констанца са разпитани, засега срещу тях няма повдигнати обвинения

Задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца, моряците нямат право да ги напущат. Разследва се нерегламентиран улов на акули.

В 10:30 часа тази заран с тримата капитани са разговаряли от българското посолство в Букурещ, заяви дипломат Радко Влайков. Това, което той знае от тримата капитани е, че моряците са добре, отношението на управляващите към тях също е положително. На борда има храна и вода.

Това, че всички са били разпитани удостовери и Емил Милев - ръководител на сдружението " Черноморски изгрев ". Трите риболовни кораба от Варна, Бургас и Балчик са част от това съдружие. Разпитите са траяли до 5:00 часа тази заран. От сдружението са безапелационни, че не може да става дума за противозаконен улов.

Засега към българските моряци няма повдигнати обвинявания, сподели още дипломат Влайков. Той чака някаква смяна в обстановката до края на деня. Ако това се случи, тя ще бъде оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи. Ако се наложи, консул от Букурещ също има подготвеност да пътува до Констанца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР