Задържането на вода - онова неприятно усещане, което всички познаваме.

...
Задържането на вода - онова неприятно усещане, което всички познаваме.
Коментари Харесай

Как да се отървем от задържаната вода в тялото

Задържането на вода - това неприятно чувство, което всички познаваме. Само ден отклоняване от съвършеното хранене може да ни коства няколко дни възвръщане на остарялата ни форма. Истината е, че доста дами считат, че арестуваната вода ги връща дни, даже седмици обратно, тъй като кантарът демонстрира няколко кг от горната страна. Това е мит. Причината за наддаването е точно водата, като тя може да покаже отклоняване даже с 5 кг.

Усещането сигурно е и неприятно – усещаме се тежки и цялостни. За благополучие, това е единствено вода, от която можем да се отървем напълно елементарно. Без значение дали аргументите са прекомерно доста сол, доста въглехидрати, доста захар, хормонални аргументи, има универсални способи, които ще оказват помощ бързо да влезете във форма.

Пийте двойно повече вода

В деня, в който се разсъните подути, би трябвало да пиете огромно количество вода. Това значи съвсем двойно на литрите, на които сте привикнали, като целесъобразно е да приемате сред 2 и 4 литра в този ден. Пийте я през целия ден, а не едновременно, защото това може в допълнение да способства за подуването.

Не консумирайте никаква сол

 Как да се отървем от арестуваната вода в тялото

Никаква значи никаква – и не правете взаимни отстъпки. Това значи никаква купена храна, никаква храна от пакетче, никакви крекери, никакви печени ядки, сухари или солети. Най-много сол имат точно продуктите, които купувате от магазина – това включва всички бисквити и соленки, подготвени сосове и салати, без значение какъв брой потребни ви дават обещание, че са.

Само домашна храна

Яжте домашна храна и наблегнете на зеленчуците и месото, като дано то да бъде на скара или варено, а салатите – без тежки дресинги и съвсем без сол.

Правилните зеленчуци

 Как да се отървем от арестуваната вода в тялото

Изберете зеленчуци, които няма да ви подуят в допълнение – избягвайте чушките, белете доматите, не яжте зеле. Можете да хапвате и задушени зеленчуци, защото те са напълно лесни за храносмилане, като по едно и също време с това ви набират и вода, и фибри.

Зачеркнете въглехидратите за няколко дни

Това значи никакъв пълнозърнест самун, паста, овесени ядки. Безспорно е, че те са доста потребни, само че в дните на отичане могат да ви накарат да се чувствате още по-зле – всички тези храни имат свойствата да се издуват в корема ви.

Естествени диуретици

 Как да се отървем от арестуваната вода в тялото

В случай че се чувствате доста зле и количеството арестувана вода ви се коства рисково, можете да прибегнете до естествени диуретици – такива са чаят от мента, джоджен, корен от глухарче и запарка от сварен магданоз. Не всички от изброените са вкусни, само че пък правят изумително добра работа!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР