Задържаха главна инспекторка в Агенцията по безопасност на храните в

...
Задържаха главна инспекторка в Агенцията по безопасност на храните в
Коментари Харесай

Заловиха главна инспекторка от БАБХ с подкуп

Задържаха основна инспекторка в Агенцията по сигурност на храните в Тутракан с рушвет. Това е станало директно, откакто 53-годишната доктор Ирена В. е поискала и приела рушвет от двама търговци, с цел да им издаде документи за осъществяване на комерсиална активност. Сумата на подкупа е 1110 лв.. Претърсен е дома й, откъдето са конфискувани 1433 лв., оповестяват от прокуратурата.

За да се потвърди, че е желала и получила подкупа са употребявани специфични разследващи средства, които уличават доктор Ирена В. в закононарушението. Тя е желала парите от търговците, като се е представяла под друго име. Едва през вчерашния ден далите подкупите са разбрали същинското име на основната инспекторка.

Та е била разработвана от Министерство на вътрешните работи в Тутракан и Силистра в продължение на половин година по сигнал на Търговско дружество на ДАНС в Силистра.

За момента служителката е арестувана за 24 часа. Днес следва тя бъде привлечена към наказателна отговорност за рушвет и арестувана до 72 часа. Прокуратурата ще изиска най-тежката мярка по отношение на 53-годишната ветеринарна лекарка - задържане под стража.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжната прокуратура в Силистра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР