Задържаха 19-годишен младеж от Карлово, превозвал нелегално мигранти.Като обвиняем от

...
Задържаха 19-годишен младеж от Карлово, превозвал нелегално мигранти.Като обвиняем от
Коментари Харесай

Хванаха младеж от Карлово да превозва 62-ма нелегални мигранти

Задържаха 19-годишен юноша от Карлово, превозвал незаконно мигранти.

Като обвинен от Районна прокуратура - Пловдив е притеглен мъжът с букви П.Д. На 1-ви април в Карлово, за да набави за себе си имотна полза, той незаконно е подкрепил чужденци - 62-ма жители на Афганистан, всички мъже, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона, оповестиха от пресцетгъра на Окръжна прокуратура.

Деянието е осъществено посредством потребление на товарен автомобил " Мерцедес " и във връзка с повече от едно лице.

19-годишният юноша е бил хванат към 6 часа сутринта когато полицейски чиновници са спрели за инспекция товарен автомобил " Мерцедес ". В каросерията на колата чиновниците на Министерство на вътрешните работи разкрили 62-ма мъже. Установено било, че чужденците са влезнали в България от Турция през „ зелена “ граница и стигнали до региона на Карнобат, откъдето били качени в товарния автомобил. Водачът е трябвало да ги откара до София, за което му било дадено възнаграждение.

П.Д. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Вчера Районна прокуратура–Пловдив е внесла искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Районен съд–Карлово е определил „ гаранция “ от 2000 лв.. Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе митинг по отношение на определението на съда за наложената мярка за неотклонение.

Разследването по случая продължава. Чужденците са настанени в миграционен център.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР