Задържаха 12 души при специализирана полицейска акцията на граничен пункт

...
Задържаха 12 души при специализирана полицейска акцията на граничен пункт
Коментари Харесай

Заловиха товарен автомобил, превозващ 12 мигранти

Задържаха 12 души при профилирана полицейска акцията на граничен пункт " Капитан Петко челник " - разрушен е канал за трафик на мигранти през река Марица. Трафикантът е 55-годишен българин с престъпно минало.

Със стопляне на времето се усилват опитите за незаконно прекосяване на границата. Затова управляващите са нащрек, а през вчерашния ден е била извършена профилирана интервенция.

Задържаните чужденци сега се намират в миграционния център в Любимец. Сред тях има три фамилии с три деца, които са на 2, 3 и 4 години.

11 от арестуваните се дефинират като сирийци, един е показал, че е иракчанин. За да влязат у нас, те са платили сред 2 и 4000 евро. Крайната им цел е била София, т.е., тези хора са желали да потърсят леговище тук, а не в Западна Европа.

" Влезли са през река Марица с лодки, каналджията ги е превозил с лодки. Задържани са в землището на село Генералово. След като са оставени на брега, са минали пешком, вървели са по коритото на реката, излизат на пътя, там ги е чакал лидерът. Качени са в микробуса в товарното помещение и малко преди да тръгне, е арестуван от чиновниците на Гранична полиция Ново село ", изясни зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова.

" При профилирана полицейска интервенция, при рутинна инспекция гранично-полицейският наряд ревизира подозрителен товарен автомобил, който е зад нас, и в който в товарното помещение са открити 12 непознати жители, по техни данни - 11 сирийци и един иракчанин ", добави шефът на РГС-Смолян Стоян Мандаджиев.

Заподозреният за незаконен трафик на хора мъж е на 55 години, от Хасково.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР