Задължително трябва да има актуализация на бюджета на страната, заяви

...
Задължително трябва да има актуализация на бюджета на страната, заяви
Коментари Харесай

Кадиев: Задължително трябва да има актуализация на бюджета


Задължително би трябвало да има актуализация на бюджета на страната ", съобщи пред БНР финансистът Георги Кадиев, някогашен зам.-министър на финансите.

Той даде образец с добавката от 50 лв. към месечните пенсии на пенсионерите, която е планувана единствено до края на март и в случай че държавното управление желае да продължи да ги дава, би трябвало да актуализира бюджета.

Народните представители към този момент са внесли куп законопроекти, които плануват доста разноски. Надявам се да не бъдат признати по метода, по който са препоръчани, тъй като ще е безразсъдно при неналичието на спомагателни доходи, уточни Кадиев.

Според него е разбираемото нежеланието на държавното управление в оставка да актуализира бюджета.

По-скоро отиваме към служебно държавно управление, което няма право да прави актуализация, тъй като няма работещ парламент. Това измества всичко във втората половина на годината, когато може и да сме закъснели, акцентира специалистът.

Георги Кадиев беше безапелационен, че най-важното в този момент е да се промени методът, по който се ръководи страната, за задачата би трябвало да се в профил ГЕРБ. Не да се изчегъртва, а да се в профил от ръководството, тъй като наложи практики, които са неприемливи.

Различията дали си лява, или дясна партия са преодолими. Партиите би трябвало да се сплотяват към това, което ги сплотява, а не да се изясняват за това, което ги разграничава.

Трябва да си подредят целите - желаят ли да сменят ГЕРБ, или не желаят, натърти Георги Кадиев.

Финансистът акцентира, че държавно управление с мандата на " ИТН " може да бъде образувано единствено с поддръжката на " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! " и Българска социалистическа партия.

Той предизвести, че с цел да се избегне опцията някоя от партиите да отдръпна поддръжката си и да се отиде на предварителни избори, Има Такъв Народ би трябвало да уточни съответна стратегия и всички подкрепящи партии да се съгласят с това нещо авансово.

Призивът му към към новите партии в Народното събрание е да си изберат като зложелател или ГЕРБ, или Българска социалистическа партия: " Да си подредят целите. Не могат да водят войни по едно и също време с всички. Грешно е партиите на антистатуквото да се карат и да се атакуват между тях. Вместо да се концентрират към главния си съперник, а това е ГЕРБ. Вътрешните кавги са в интерес на актуалното ръководство. Ако желаят да го задържат, дано не престават ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР