Задължително носене на маска, дистанция, проветряване и дезинфекция, включително и

...
Задължително носене на маска, дистанция, проветряване и дезинфекция, включително и
Коментари Харесай

Маска, дистанция, проветряване и дезинфекция - част от мерките за предстоящите избори

Задължително носене на маска, отдалеченост, проветряване и стерилизация, в това число и на повърхностите.

Това са част от ограниченията, които ще важат и за идните избори на 11-и юли.

Централната изборна комисия одобри решението въз основата на предписанията на министъра на опазването на здравето и на Държавния здравен контрольор, създадени за гласоподаване в изискванията на пандемия.

Ще се даде опция на гласоподавателите, които желаят, да употребяват ръкавици, в това число да гласоподават с тях и на машина.

Въвежда се условие за спирта за стерилизация на устройствата за гласоподаване и на смарт картите. Говорителят Росица Матева:

" Екраните на машините и смарт картите се почистват единствено със 75 % етилов алкохол, тъй като знаете и от опита, който имаме в частичните локални избори, когато се употребява дезинфектант гелообразен и се натрупва върху ръцете на гласоподавателите или самият подобен дезинфектант се употребява за смарт картите, знаете, че се унищожават, както стана в Плевенско, в Ясен и трябваше да се закупят нови, или се основава филм на екрана на машината, който също пречи да се употребява екрана ".

На входа на постройката, където ще са ситуирани изборните секции за гласоподаване, ще се мери телесната температура на влизащите с безконтактни термометри.

Хора с наднормена температура и грипоподобни признаци няма да се позволяват във вътрешността.

Член на Районната изборна комисия ще съблюдава спазването на противоепидемичните ограничения при предаването на изборните бумаги след края на изборния ден.

За да няма скупчване на хора, РИК взаимно с регионалните администрации би трябвало да обезпечат задоволително огромни зали.

Личното мнение на Росица Матева е, че в зала " Арена Армеец " не трябва да се одобряват по едно и също време секционните комисии от два региона, както бе на предходните избори от 4-ти април:

" Защото това е едно помещение, в което се събират извънредно доста хора и персоналното ми мнение е, че трите районни изборни комисии в София би трябвало да одобряват в обособени зали, всяка една настрана, с цел да могат да бъдат обезпечени тези ограничения ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР