Задълженията на футболните клубове към държавата възлизат на 8.3 млн.

...
Задълженията на футболните клубове към държавата възлизат на 8.3 млн.
Коментари Харесай

Футболните клубове дължат на държавата над 8 млн. лева

Задълженията на футболните клубове към страната възлизат на 8.3 млн. лева Това оповестиха от Националната организация за приходите (НАП) пред " Сега ". Заради условия за конфиденциалност от организацията не влязоха в конкретика за имената на клубовете и размерът на техните отговорности. Въпреки това са ясни двата най-големи длъжника - Левски и оповестеният в неплатежоспособност през 2016 година ЦСКА.

От Левски сами разкриха размера на дълга си, защото организират акция измежду почитателите за набиране на средства за неговото погасяване. Той е към 4,29 млн. лева, защото при започване на годината от клуба оповестиха, че би трябвало да създадат 34 вноски по 143 000 лева (4 862 000 лева.). До момента, с помощта на парите на почитателите, са направени към този момент 4 месечни вноски по 143 000 лева (или 572 000 лева.).
 Добра вест за Левски! Клубът няма да има проблем с заплащания към страната до края на юни От Национална агенция за приходите оповестиха също, че немалка част от тези задължения на клубове (те са главно за здравни вноски и обществени осигуровки на служители), са насъбрани по време на рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19. От 10 март футболният сезон в България беше краткотрайно спрян, като тренировките бяха възобновени едвам в средата на май, а шампионата в еfbet Лига бе рестартирано едвам този уикенд. През това време много клубове признаха, че изпитват съществени финансови усложнения.

Доста от втородивизионните тимове даже признаха, че нямат опция да довършат сезона и шампионатът във Втора лига беше преустановен. Дори от Ботев (Гълъбово) непосредствено напуснаха професионалния футбол.
 Ботев (Гълъбово) се отхвърля и от Трета лига, отива непосредствено в регионалната група Що се отнася до " алените " то неговите отговорности към Национална агенция за приходите възлизаха на близо 14 млн. лева

Постигнато беше въпреки всичко съглашение да се погаси една част от тази сума - 4 486 200 лева Тези пари са обезпечени, откакто сдружението " Ред Енимълс " заплати 8 млн. лева за активите на ЦСКА (включително и емблемата). Въпросната сума към Национална агенция за приходите към момента не е изцяло платена, само че от организацията разясниха, че има прогрес по този случай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР