Най-малко читирима души са загинали и 32 души са ранени

...
Най-малко читирима души са загинали и 32 души са ранени
Коментари Харесай

Четирима убити и десетки ранени след руски атаки в Одеса и Харков

Най-малко читирима души са починали и 32 души са ранени при съветски ракетни удари в южния украински пристанищен град Одеса, заяви губернаторът на региона Олег Кипер в Телеграм.

Няколко жилищни здания и гражданска инфраструктура са развалени.

Ударена е и забележителност - постройка на морския морския бряг позната като " Замъкът на Хари Потър ", оповестява Kyiv Post.

В нея се обитаваше приемната на Международния филантропичен университет - частна институция, благосъстоятелност на Сергей Кивалов, някогашен народен представител във Върховната рада и покровител на някогашния президент Виктор Янукович, който избяга в Русия.

❗️The death toll from a Russian missile attack on has risen to four people, Governor Oleh Kiper has said.

Three women and one man were killed. Among the wounded are two children aged 16 and 5 and one pregnant woman. Four of the wounded are in serious condition.
— KyivPost (@KyivPost)
Според управляващите преди този момент с плаващи бомби е бил нападнат вторият по величина град в Украйна Харков, който се намира единствено на към 30 км. от съветската граница. Двама цивилни жители са били ранени. Повредена е многоетажна жилищна постройка.

Атаките съответстваха с необвяно посещаване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Украйна в понеделник.

" Все още не е късно Украйна да надделее. Но по тази причина е толкоз незабавно съдружниците от НАТО в този момент фактически да създадат това, което бяхме дали обещание, и да трансфорат тези задължения в действителни доставки на оръжия и муниции. Убеден съм, че това ще се случи ", сподели Столтенберг от Украйна, представен от интернационалните медии.

По думите му руснаците са платили " висока цена за незначителни териториални придобивки ".

Междувременно в отчет на наблюдаващите на глобите на Организация на обединените нации, забелязан от организация " Ройтерс ", се оповестява, че отломките от ракетата, която падна в украинския град Харков на 2 януари, са от севернокорейска балистична ракета от серията Hwasong-11.

Това е в нарушаване на оръжейното ембарго, наложено на Северна Корея.

Официално известна като Корейска народнодемократична република (КНДР), Северна Корея е под глобите на Организация на обединените нации поради балистичните си ракети и нуклеарната си стратегия от 2006 година насам, като през годините тези ограничения бяха засилени.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР