Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов губи дело за

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов губи дело за
Коментари Харесай

Софийският градски съд реши: Трифонов губи делото за 100 000 лв . срещу Радостин Василев

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов губи дело за 100 000 лева против самостоятелния народен представител Радостин Василев, сподели инспекция в електронното деловодство на Софийския градски съд. Политическата кариера на Василев стартира в Има Такъв Народ, като той беше и министър на спорта. После напусна партията и се причисли към ПП-ДБ, с чиято листа влезе в Народното събрание. В последна сметка обаче Василев напусна и ПП-ДБ, изнасяйки прословутия запис от партийната колекция на Политическа партия.

Трифонов го съди поради негови изказвания от юни 2022 година, направени около разцепването на Има Такъв Народ, до момента в който Василев е министър в оставка. От решението на арбитър Ивайло Димитров се схваща, че искът на партийния водач е бил непълен - за 50 000 лева Трифонов претендира за неимуществени вреди с изказвания, че изказвания на Василев съдържат обиди и оскърбителен изявления.

В желае си Трифонов цитира 18 изказвания на Василев. Например, че смъква доверието си от него.

" Дойде моментът, в който, за мое голямо страдание, мафията проби в Има Такъв Народ ", споделя още Василев.

И още: "...поведението на господин Трифонов, като едноличен притежател на тази партия през последната година докара до това, че тази партия се самоизчегърта, а последните му дейности водят до това, че се изчегъртва и страната... ". Василев споделя още, че Трифонов е излъгал и че го е хвърлил " на мафията, без да му мигне окото.... задкулисието проби при нас.... ".

Василев е представен да споделя, че Трифонов няма задоволително морал да е водач на Има Такъв Народ, че в никакъв случай не се е интересувал от мнението на гласоподавателите, нито от депутатите си, които не познава, че Има Такъв Народ е бизнес план и така нататък

Губейки делото, Трифонов е наказан да заплати на Василев 3500 лева за юрист. Решението на градския съд не е дефинитивно и може да се нападна пред апелативния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР