Забравя се един факт – че Васил Божков е бил

...
Забравя се един факт – че Васил Божков е бил
Коментари Харесай

Добре, че Божков няма телевизор в килията! Щеше да избеснее от думите й в ефир за него

Забравя се един факт – че Васил Божков е бил включен в листата „ Магнитски “. По тази глоба не трябва да има никакви подозрения, че доказателствата не са събирани от вестници.
Това разяснява някогашният външен министър и посланик Надежда Нейнски пред Нова тв във връзка изнесените от прокуратурата данни за връзки на Васил Божков с руснаци, глобени от Европейски Съюз, измежду които и Евгений Пригожин.
Очевидно, отговори Нейнски на въпрос, че с цел да бъде включен в този лист, в Съединени американски щати имат информация за сходни връзки.
Нейнски разяснява и неналичието на сходен закон в България, макар че бе тематика на политиците преди време. Подобен закон би дал опция и на упрекнатите, и на страната да намерят истината.
Това, което се приказва – за връзки на Божков с Пригожин, към този момент визира доста повече от националната политика, визира и геополитиката, тъй като няма подозрение, че империята на Пригожин – той може да е погубен или умрял, тъй като към момента се води разследване, само че за хора като мен съвсем няма никакво подозрение, само че това, което той съставлява, към момента продължава да съществува, тъй като „ Вагнер “ е доста огромна икономическа организация, която с изключение на в Украйна, работи и в Африка. „ Вагнер “ бе основана от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и службите за сигурност, с цел да обслужва съветските имперски ползи, добави Нейнски.
Няма по какъв начин да има домашна договорка по геополитически въпрос и не мога да разясня какви са претекстовете Божков да се върне в България, добави тя. Сделка няма по какъв начин да има по обвиняванията, свързани със закона „ Магнитски “, счита тя. Това, което изтича като информация, за която не мога да съм сигурна по какъв начин е достигнала до България, демонстрира, че явно той е обект на доста други следствия отвън тези, които са на територията на България. Вероятно по време на процеса ще стане ясно дали тези обвинявания могат да бъдат потвърдени, само че се оказва, че той от дълго време е надскочил националните лимити, и че неговите бизнес контакти, а нищо чудно и политически – тъй като през последните месеци се демонстрира, че някогашните служби на Русия, които преди трансфораха политическата си власт в икономическа, в този момент тече противоположният развой – пробват се да трансфорат икономическата си власт в политическа. И това е също нещо, което ще следим дали ще се осъществя, разяснява Нейнски.
Без никакво подозрение към Божков ще има избрани политически придвижвания, добави тя.
В сферата на енергетиката са най-сериозните корупционни практики. Основното въздействие на Русия минаваше през енергетиката. България настояваше за дерогацията, само че бидейки част от европейските стопански структури и със стъпките във връзка с диверсификация на енергийните източници, това й дава опция да се откачи от съветската енергийна взаимозависимост, тъй като без такава стъпка няма по какъв начин да се постави завършек на корупционните практики, разяснява още някогашният външен министър.
Пригожин може да е мъртъв, само че истината, която той сподели за войната, към този момент е обществена загадка. Той разруши главните причини за започването на войната, сподели още Нейнски.
В момента се приказва, че най-сериозно е въздействието на „ Вагнер “ в Африка. Много е евентуално новото управление да продължи тази политика, тъй като никой няма интерес да разпусне такава икономическа империя. Ролята на „ Вагнер “ в Украйна към този момент няма да е същата, само че в Африка ще продължи. И съм уверена, че активността им там е сериозен източник на доходи за Путин, добави тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР