Забранява се превъзлагането на обществени поръчки по т.нар. инхаус процедури.

...
Забранява се превъзлагането на обществени поръчки по т.нар. инхаус процедури.
Коментари Харесай

Парламентът забрани превъзлагането на обществени поръчки по т.нар. инхаус процедури

Забранява се превъзлагането на публични поръчки по така наречен инхаус процедури. Това реши Народното събрание, гласувайки на първо четене промени в Закона за публичните поръчки.

 

С признатите ремонти се планува възбрана изпълнителят да превъзлага предмета на контракта или даже елементи от него на други лица. Освен това се задължава да заявява, че може да извърши поръчката със личен запас и да разгласяват в Регистъра на публичните поръчки подписаните контракти и анексите към тях дружно с приложенията.

 

Предвиждат още мониторинг и изпращане на информация на контролните органи като АДФИ и Сметната палата, което е част от условията на Брюксел да допусне втория транш от средства по Плана за възобновяване и резистентност. Предложенията целят да се понижи броят на процедурите на договаряне без съобщение, както и на поръчките, предоставени при единствено една оферта, отбелязва Българска национална телевизия.

 

В тази връзка се планува обвързване за възложителя да дефинира спомагателен период от минимум 10 дни, когато в в началото избрания подобен няма постъпили заявки или предложения или е получено единствено едно заявление или оферта.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР