Забранява се пешеходното преминаване между улиците Модър и Царевец през

...
Забранява се пешеходното преминаване между улиците Модър и Царевец през
Коментари Харесай

Забраниха на пешеходците да пресичат жп линиите между ул. М...

" Забранява се пешеходното прекосяване сред улиците " Модър " и " Царевец " през жп линиите до привършване на строителните действия по създаване на пробива през 2023 година " Това заяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Във връзка с дейностите по строителството на пробива е демонтирана и отстранена краткотрайната пасарелка, осигуряваща пешеходното прекосяване сред регионите „ Южен “ и „ Западен ".



" Гражданите би трябвало да схванат, че прекосяването на обекта е животозастрашаващо, тъй като от една страна там се правят действия с тежка строителна техника, а от друга - минават влакове по жп линията. Рисковете са големи, по тази причина молим жителите да не рискуват. Осъзнаваме, че сътворяваме усложнения за жителите, само че чакаме от тях схващане ", разяснява Пламен Райчев.



Той добави, че планът е извънредно значима част от построяването на вътрешния кръг на града и ще сътвори директна връзка сред регионите " Западен " и " Южен ", ще облекчи трафика и ще помогне за възстановяване качеството на въздуха.

Проектът се извършва в период. Приключи подмяната на ВиК инфраструктурата, която е в обсега на плана. Започна построяването на шлицовите стени и се работи в синхрон с другия план, който се извършва от " ВиК " ЕООД Пловдив, за създаване на Южния обходен колектор. Той също минава в трасето на подлеза " Модър- Царевец ".

Срокът на деяние на възбраната ще продължи до привършване на строителството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР