Забраната за земеделие и строителство в Крайморска Добруджа засяга близо

...
Забраната за земеделие и строителство в Крайморска Добруджа засяга близо
Коментари Харесай

Забраната за земеделие до Калиакра засяга 2500 дка

Забраната за земеделие и строителство в Крайморска Добруджа визира близо 2500 декара обработваема земя.

Това излиза наяве от предоставените от екоминистерството карти и описи. Засегнати са 2501 парцела в урбанизираната територия, от които единствено 314 не са частни, сигнализират от община Каварна.

Община Каварна е разгласила публично на уеб страницата си лист с всички парцели, наранени от краткотрайната заповед на Министерство на околната среда и водите от 28.07 тази година за възбрана на земеделието и строителството в предпазените зони в Крайморска Добруджа.

От локалната администрация декларират, представени от БНР, че засегнатите от възбраните жители и браншови организации отхвърлят да участват на разискванията, които се организират тази седмица в София.

Те упорстват да получат информация по отношение на първичните теренни изследвания, които потвърждават несъмнено съществуването на понто-сарматски степи и други местообитания в частните парцели на хората.

Община Каварна е изпратила писмо до екоминистерството, в което упорства да получи детайлна информация по процеса на картиране на Натура 2000 в трите морски общини - Каварна, Балчик и Шабла.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви преди дни в Каварна, че ще бъдат готови нови карти на териториите в предпазените зони по проблема "Калиакра ". Прокуратурата изиска анулация на възбраната за земеделие в предпазената зона "Калиакра ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР