Германското правителство разкритикува самостоятелния ход на Испания, Ирландия и Норвегия,

...
Германското правителство разкритикува самостоятелния ход на Испания, Ирландия и Норвегия,
Коментари Харесай

Германия разкритикува трите европейски държави, обявили, че ще признаят Палестина

Германското държавно управление разкритикува независимия ход на Испания, Ирландия и Норвегия, които през вчерашния ден оповестиха, че ще признаят Палестина за страна. Според немския министър на външните работи Аналена Бербок този ход не води до нищо съответно и единствено ще затрудни възможни мирни договаряния. 

Решението на тази ужасна обстановка, която претърпяваме сега, не изисква алегорично признание, а политическо решение, съобщи Бербок след съвещания с сътрудниците си от Франция и Полша. 

Без мощна спешна дипломация палестинската страна няма да стане действителност, уточни тя.

Независима палестинска страна е твърда цел на немската и европейската външна политика. Ако едно просто признание в този момент, в този миг, би донесло мир, тогава не мисля, че някой или която и да е политическа мощ в света би се поколебала, означи Бербок. 

Тя прикани за директни договаряния сред двете страни за намиране на решение на близкоизточния спор, учредено на съществуването на две страни, в които израелци и палестинци да живеят спокойно един до различен.

Похитените заложници би трябвало да бъдат освободени. Освен това гибелта и страданията в Газа би трябвало да бъдат прекъснати. До Газа незабавно би трябвало да доближи повече филантропична помощ, разяснява германият външен министър. 

За разлика от Норвегия, Ирландия и Испания, немското държавно управление продължава да отхвърля признаването на Палестина за страна, отбелязва БНР. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР