Без решение за лифта на Витоша приключи заседанието на столичните

...
Без решение за лифта на Витоша приключи заседанието на столичните
Коментари Харесай

След 3 часа скандали: СОС без решение за лифта на Витоша

Без решение за лифта на Витоша завърши съвещанието на столичните общински съветници. Над 3 часа, на свиканото изключително съвещание, те спориха кой е отговорен, че оборудването към този момент не работи. На него беше изслушан градоначалника Васил Терзиев по проблема.

На съвещанието стана ясно, че
кметът на София ще предложи работна група,
която да търси решение на казуса. В нея ще има разнообразни специалисти от всички ведомства. Тя би трябвало да направи пътна карта и съответен проект какво би трябвало да се направи. Искаме действителни дейности, безапелационен кметът.

Според кмета е доста значимо да се знае какъв брой лифта би трябвало да има в планината и каква да е тяхната съгласуваност. Каква инфраструктура би трябвало да има, с цел да се упражняват всички вероятни интензивности.

Изграждането на напълно нови лифтове е невероятно поради Закона за горите и проекта за ръководство на естествен парк „ Витоша “, където строителството е неразрешено. Затова се постанова да се откри решение за ремонт и възобновяване на в този момент съществуващите трасета. Според международните водачи в строителството на лифтове това е невероятно, тъй като новите са с разнообразни стъпки и изискват нови стълбове.
Договорът е подписан през юли 2007 година и е за период от 25 година
Заседанието на СОС закъсня повече от 45 минути, тъй като партиите правеха изявления пред медиите.
Според ГЕРБ-СДС договорът би трябвало да се скапе
и компанията да заплати неустойки по него. Договорът е подписан през юли 2007 година и е за период от 25 година От ПП-ДБ-СС са безапелационни, че прекратяването на контракта с „ Витоша ски “ ще вкара общината в тежък юридически проблем. „ Българска социалистическа партия за България “ пък ще свикат изключителна комисия по превоза за Витоша. А на него ще бъдат поканени всички заинтригувани лица, в това число „ Витоша ски “ и представители на учебните заведения за ски. От Има Такъв Народ желаеха юридически разбор по проблема от кмета.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР