„Забраната за купуване на газ от Русия само в рубли

...
„Забраната за купуване на газ от Русия само в рубли
Коментари Харесай

Милен Велчев: България няма рубли, нито има желание да плаща с тях за газ

„ Забраната за пазаруване на газ от Русия единствено в рубли е политическо изказване, което цели да покаже, че изискванията на Русия биват одобрявани от нейните търговски сътрудници. България няма рубли, нито има предпочитание да има или да се разплаща с тях “, сподели някогашният финансов министър Милен Велчев пред БТВ.

По думите му заплащанията на съветски газ ще продължат в евро.

„ Смятам, че Путин не може да си разреши да спре газта “, сподели Велчев.

„ България не е прекомерно подвластна от газа като суровина. Не можем напълно без него, само че електрическата енергия и другите източници в един средносрочен проект могат да изместят газа напълно, в случай че се постанова “, счита Велчев.

Той добави, че загубите за Русия от икономическите наказания против страната са огромни, само че и тези на Запада не са алегорични. „ Русия би могла да пренастрои индустриалния си развой по този начин, че да създава всичко, което е належащо, само че стандартът на живот на руснаците ще продължи да пада до момента в който работят глобите “, счита Велчев.

„ Ако войната продължи, инфлацията може да е на тези равнища още доста месеци, само че при завършването на спора чакам енергоизточниците и питателните първични материали да стартират да спадат и това да модерира инфлацията “, сподели още Велчев.

По думите му с края на войната няма да отпаднат автоматизирано глобите против Русия.

Според някогашния финансов министър сега надали има съветски ползи в компанията „ Джемкорп “. „ Това е относително бутиков фонд, не е от ранга на многомилиардните фондове. Всеки вложител намира ниша за себе си, когато обстановката е по-малко предвидима и рискова “, сподели Велчев.

„ Меморандумът с „ Джемкорп “ не постанова задължения от страна на кабинета “, сподели още Велчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР