„Забелязваме, че ситуацията се влошава и заради това преценихме да

...
„Забелязваме, че ситуацията се влошава и заради това преценихме да
Коментари Харесай

Франция спира полетите си с Бразилия

„ Забелязваме, че обстановката се утежнява и поради това преценихме да спрем полетите сред двете страни до второ разпореждане “, заяви министър-председателя на Франция, Жан Кастекс, съобщи Юро нюз.

Новият вариант, прочут като Р.1, е разпознат при пасажери от Бразилия, които са били тествани при идването им на летище в Япония при започване на януари.

В Бразилия голям брой лечебни заведения и гробища са със напълнен потенциал, а броят на публично записаните жертви на COVID-19 е скочил от 200 хиляди на повече от 350 хиляди от началото на годината

Досега информацията за Р.1 е нищожна, само че проучванията сочат, че има промени в протеина на вируса, които го вършат по-заразен от истинския.

Франция разгласи 4 случая на инфектирани с бразилския вариант при започване на февруари. Френският здравен министър Оливие Веран съобщи, че досега инфекциите от Бразилия и Южна Африка са виновни за 4% от случаите на инфектирани с вируса във Франция, до момента в който 80% от новите случаи се дължат на разновидността, разпознат за първи път в Англия през месец септември.

Досега пътуващите сред Бразилия и Франция биваха подлагани на наложително тестване против ковид и 10-дневна карантина, само че френското държавно управление е изправено пред възходящите апели от здравни специалисти за прекъсване на полетите, с цел да се ограничи евентуалното разпространяване на инфекцията.

Във Франция са регистрирани най-вече случаи на инфектирани в Европа от началото на пандемията - 5,1 милиона, като имат над 99 хиляди смъртни случая. В момента страната се бори с следващата вълна на вируса, поставяща лечебните заведения в огромните градове под мощно напрежение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР