За законова уредба, която да урегулира за събиране на вземанията

...
За законова уредба, която да урегулира за събиране на вземанията
Коментари Харесай

От 57 колекторски фирми, само 17 имат лиценз, твърди Нинова

За законова уредба, която да урегулира за събиране на вземанията от колекторските компании, се разгласи вицепремиерът Корнелия Нинова.

„ Голям проблем е, че незнайни, нелегитимирани хора тероризират хората по села и градове. Този проблем е доста огромен. В Българска народна банка има регистрирани 17 колекторски компании, а сега към 40 компании – нито лицензирани, нито регистрирани – някакви компании вървят из страната и тормозят народа. Това не може да остане по този начин. Трябва да уредим тази материя, ще внеса законодателни оферти. Поемам ангажимент “, разгласи Нинова по време на блиц контрола в Народното събрание.

По думите ѝ още в първите 10 дни на работа са били подхванати съответни стъпки за отбрана на потребителите.

„ Първото, което предприехме, издадохме заповед, с която спряхме желанието на мобилните оператори да покачат цената на услугата на своите клиенти. Заповедта е приведена в така наречен авансово осъществяване, т.е. тя е в действие. В момента не могат да ви вдигнат цената и с 1 ст. Разбира се, операторите взеха ограничения и апелират нашата заповед в съда. Очакваме резултата от правосъдното решение “, сподели още Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР