За януари и февруари общините, училищата и читалищата ще бъдат

...
За януари и февруари общините, училищата и читалищата ще бъдат
Коментари Харесай

Василев посочи с колко ще бъдат компенсирани общините заради високите сметки за ток

За януари и февруари общините, учебните заведения и читалищата ще бъдат обезщетени до 250 лева на мегаватчас. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев за проектите на държавното управление за подкрепяне общините, читалищата, учебните заведения и обществените домове поради високата цена на тока.
„ До 250 лева на мегаватчас или до 75% от разликата на цената на всички учебни заведения, читалища, обществени домове, общини, автоматизирано ще бъдат обезщетени с февруарските сметки - и за януари, и за февруари. Това беше едно от първите дейности на държавното управление. Беше изпратена нотификация. Одобрението на известието е реалност и с февруарските сметки ще се дадат тези обезщетения и за януари, и за февруари на база от средствата, които Народното събрание задели от спомагателните доходи над разчетените в бюджета - 450 млн. лева.”, добави още Василев, представен от Нова телевизия.

Той разясни, че шефовете на учебни заведения и кметовете са превърнати в търговци на сила. „ Либерализацията, която беше направена, не планува по какъв начин в действителност всичките държавни институции, ще могат рационално да ръководят техните контракти за сила. По тази причина има работна група”, сподели още Асен Василев.

По думите му в перата за прехрана и в прехвърлянето към общините има заложени нараствания особено за режийните разноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР