За втори пореден ден таксиметрови шофьори излязоха на протест в

...
За втори пореден ден таксиметрови шофьори излязоха на протест в
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори пак протестираха в София, вчера попаднали на активно мероприятие

За втори следващ ден таксиметрови водачи излязоха на митинг в София, което затрудни съществено придвижването в центъра. Превозвачите упорстват за обезпечаване на условия за лоялна конкуренция, приравняването им към публичния градски превоз, техническият обзор за тях да важи 12 месеца и обезопасяване от страна на страната с паник бутон.

 Автобусни превозвачи и таксита блокираха основни булеварди в центъра на София (снимки) Виж още

Според уредниците през вчерашния ден не са имали опция да показват настояванията си поради провокации от страна на протестиращи от антиправителствения митинг, защото демонстрациите се застъпиха.

Днес водачите потеглиха от три лъча в София, а сборният пункт бе на площад " Александър Батенберг ", където се събраха няколко десетки автомобила.

" Нашето шествие е проведено още веднъж, тъй като през вчерашния ден попаднахме в бурята на интензивно мероприятие . Паралелен митинг, който пристигна от Триъгълника на властта, и на който направихме място да премине в размер на цялата улица на площад " Батенберг " внезапно завиха в ляво и се врязаха в нашето голям брой ", сподели Георги Димитров - зам.-председател на Асоциацията на таксиметровите превозвачи, представен от Българска национална телевизия.

" Протестираме, тъй като освен това състояние ние не можем да се оправим. Трябва да се подхващат някакви ограничения съответни. Ето затварят безусловно всичко, ние подвластен от улицата. Сега мога да ви извадя да ви покажа оборотите на колите. Повече от 80% сме надолу. Всичко е на мускули ", сподели различен протестиращ.

Таксиметровите водачи показаха своя концепция за работата си по време на пандемията до март, която предлага безвъзмезден транспорт за лекари и медицински сестри .

" На база на стопански, обществени и статистически данни нашето главно предпочитание е да возим лекари, учители и духовници гратис - най-важните фигури към сегашния миг ", съобщи Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи, представен от БНР.

 Снимка: Булфото



Като отплата таксиметровите водачи оферират фирмите да създадат отстъпки от лизинговите схеми и вътрешнофирмените си такси в размер 50 на 100 за период от 3 месеца. А комерсиалните банки да предложат отстъпки по заемите на таксиметровите компании в същия размер и период и Българската банка за развиване да ги компенсира в размер пропуснатите изгоди за интервала.

Димитров добави, че предложенията са импортирани през вчерашния ден в Министерство на стопанската система, което е принципал на ББР.

Организаторите ще насочат апел за даряване на кръв, в това число водачите, които са преболедували COVID-19, ще бъдат призовани да дарят кръвна плазма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР