За втори път от началото на мандата на служебния кабинет

...
За втори път от началото на мандата на служебния кабинет
Коментари Харесай

Нов протест пред президентството срещу обвързването с руския газ

За повторно от началото на мандата на служебния кабинет се провежда митинг пред постройката на Президентството в София от серията #Газwithme.

Влошаващото се време не попречи на участниците в демонстрацията да се съберат още веднъж в 19 ч.

" Това е исторически миг за България. Никога длъжностен кабинет не е предизвиквал митинги, само че Радевите избраници взеха решение, че обезпечаване на безвредни и честни избори е прекомерно скучна задача. Ние отхвърляме да бъдем подвластни от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин!. Няма да допуснем да бъдем под съветско иго за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменима част от Европейски Съюз и НАТО, а (п)реZидентът желае да ни го отнеме. Няма да го допуснем! #ГАZwithme! ”, споделят уредниците на митинга, които упорстват за бързо стартиране на интерконектора с Гърция в употреба.



От началото на митингите служебният кабинет стартира да показва по-голяма ангажираност със завършването на обекта, само че никой не дава информация за краен период по кое време той ще бъде завършен.

Според това би трябвало да стане до края на август, само че двама от служебните министри го слагат под въпрос, потвърждавайки, че строителството още не е завършило.

В същото време - служебното държавно управление отхвърля и да съобщи ясна позиция дали ще води договаряния с " Газпром " и дали счита да обвързва страната с нов 10-годишен контракт с съветската компания, каквито са опасенията на протестиращите.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР