За втора поредна година Празниците на изкуствата Аполония ще се

...
За втора поредна година Празниците на изкуствата Аполония ще се
Коментари Харесай

Аполония 2021 - изкуството на открито

За втора поредна година Празниците на изкуствата " Аполония " ще се проведат на откритите подиуми в Созопол - в Амфитеатъра, Лятното кино, двора на Художествената изложба. Налага го пандемичната обстановка, с цел да бъдат спокойни и участниците, и феновете.
В програмата на 37-ото издание на фестивала още веднъж е заложена печелившата композиция от срещи с одобрени актьори и планове, както и показване на новите лица на българското изкуство - без да се поставят жанрови граници.

Откриването на 30 август в Амфитеатъра е поверено на именитите " Софийски солисти ", водени от диригента Пламен Джуров. Тяхна солистка ще бъде - цигуларка с все по-ярки и забележителни изяви по международните подиуми.

Ще бъдат маркирани вековните юбилеи на Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " и на композитора Астор Пиацола.

Людмил Ангелов, Сергей Редкин, Румен Цветков, Александър Сомов, Атанас Кръстев и новия виолончелов квартет " Ъндърграунд " са измежду поканените музиканти, които ще се показват на " Аполония " 2021, а Александрина Пендачанска ще направи за повторно майсторски клас по оперно пеене и нейните ученици ще закрият камерната стратегия на 6 септември.

За идните концерти с класическа музика във фестивалния плакат описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " Маргарита Димитрова - артистичен шеф на " Аполония ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР