За всички хора с увреждания спортът се оказва средство, което

...
За всички хора с увреждания спортът се оказва средство, което
Коментари Харесай

Спортът може да преобрази живота на човек с увреждания

За всички хора с увреждания спортът се оказва средство, което усъвършенства качеството на живота им.

Повишава възприятието на задоволство и дава опция за приятни прекарвания, което от своя страна способства за тяхната рехабилитация и интеграция в обществото. Футболът е един от типовете спорт, спадащ в топ три на най-предпочитаните от тези хора.

Изследвания демонстрират, че реализирането на футболни сесии за хора с увреждания намаляват напрежението и основават удобно прочувствено чувство. Подобрява психическото здраве и също по този начин обезпечава структурирана среда при обществените взаимоотношения. Освен това, футболът оказва помощ за създаване на характера и държанието.

Физическата интензивност е значим фактор от лечението на лица с някакъв тип увреждане. Отделните извършения и придвижвания оказват удобно влияние върху психическото здраве на индивидът.

източник: zdravedae.com

Физическите извършения и комбинации, съчетани в обособените тренировки, освобождават мускулното напрежение и покачват самочувствието. Те оказват помощ за основаването на нови обществени взаимоотношения, на приемливост към съотборниците и чувство, че си нужен на екипа. Знаем, че един от главните проблеми на хората с увреждания е възприятието че си новобранец, че си отвън обществото и тъкмо за превъзмогването на това оказва помощ спортът.

Спортът може да преобрази живота на човек с увреждания

Много са образците за резултата на спорта, в тази ситуация на футбола, върху физическото и психическо здраве на хората с увреждания.

Един от тях е този за юноша с увреждане, който години наред, всяка седмица, ходел да тренира футбол. Заниманията му били в границите на план, сбъднат от „ Психично здраве, дружно с Манчестър Сити “.

Младежът бил затворен и спокоен, не говорел с никого и не проявявал предпочитание да построи другарски връзки с нито един от членовете на тима. Това обаче се трансформирало откакто взел участие в мач и вкарал гол. Младежът безусловно ликувал от благополучие. След тези 90 минути на стадиона, той бил радикално изменен. Чувствал се задоволен от себе си и горделив с достижението си.

Не минало доста време, и той почнал да споделя с други за триумфа си. Знаел, че е намерил това нещо, което го е трансформирало. За този юноша футболът бил ключът към спасението.

След това планът „ Психично здраве, дружно с Манчестър Сити “ продължава като дава опция и на други хора с увреждания да намерят пътя към себе си.

Всъщност всички ние сме изпитвали това чувство, когато присъстваме на футболен мач на обичан тим и споделяме дружно насладата от вкаран гол в противниковата врата. Магията, която те държи на върха, е неописуема. За страдание, занимаването на хора с увреждания със спорт не е по този начин известно у нас. Вярвам, обаче че след време, обстановката ще се промени. Спортът е нещо необикновено, до което всеки би трябвало да се допре.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР