Григор Димитров ще спази традицията и ще загрее за Уимбълдън

...
Григор Димитров ще спази традицията и ще загрее за Уимбълдън
Коментари Харесай

Григор Димитров отново ще участва на Куинс Клъб

Григор Димитров ще съблюдава традицията и ще загрее за " Уимбълдън " с присъединяване на шампионата в Куинс Клъб от 17 до 23 юни.

Турнирът на трева, който е от категорията АТР 500, е един от обичаните на първата ни ракета. От встъпването си в професионалния тур 33-годишният хасковлия има 13 участия в конкуренцията, като я е пропущал единствено през 2021 година, когато бе контузен. През 2020-а пък шампионатът не се състоя заради пандемията от КОВИД-19.

Григор Димитров е първенец в Куинс Клъб за 2014 година, след незабравим успех във финала над испанеца Фелисиано Лопес с 6:7 (8), 7:6 (1), 7:6 (6). Тогава българинът избави мачбол в края на втория сет, а в третия изоставаше с пробив, само че сподели темперамент и се пребори за успеха. Освен това той има и два полуфинала - през 2012 и 2017 година.

Сега Григор е вторият най-високо ранкиран състезател в предварителния лист с участници, в който може да има промени в идващите седмици. Пред него е само №3 в света, Карлос Алкарас. Миналата година двамата се изправиха един против различен на четвъртфиналите, като испанецът завоюва с 6:4, 6:4. Интересното е, че тогава Григор Димитров изненада всички с решението да стартира от квалификациите. Причината за това негово решение бе желанието му да натрупа игрова процедура на трева, преди " Уимбълдън ". Преди това българинът за последно бе избрал по избор да играе квалификации в Женева през 2019 година.

В листата с участниците в настоящето издание на шампионата проличават имената на още осем представители на Топ 20 - Алекс Де Минор (№11), Тейлър Фриц (№12), Холгер Руне (№13), Томи Пол (№14), Бен Шелтън (№15), Уго Юмбер (№17), Карен Хачанов (№18) и Себастиан Баес (№20). 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР