За увеличаване на привлекателността на доброволната военна служба се подготвя

...
За увеличаване на привлекателността на доброволната военна служба се подготвя
Коментари Харесай

Хиляди са се записали за доброволна военна служба в Румъния

За увеличение на привлекателността на доброволната военна работа се приготвя закон за изменение на тласъците

Над 5000 претенденти за доброволна военна работа са се записали през първите три седмици от оповестяването на селекцията, заяви през днешния ден румънският министър на защитата Василе Дънку, представен от Аджерпрес.

Министърът добави, че за увеличение на привлекателността на доброволната военна работа се приготвя закон за изменение на тласъците, които се отпускат на тези лица.

"Променихме някои неща по отношение на първичния вид, а в този момент виждаме, че към този момент сме в доста добра обстановка. Струва ми се, че през първите три седмици от оповестяването на селекцията за доброволци за 1500 места, в случай че не се неистина, имаме към този момент над 5000 претенденти и записванията не престават. Означава, че има атрактивност на това ", уточни Дънку, който участва на гала във връзка 110-годишнината от основаването на Националния боен лицей "Димитрие Кантемир " в Бряза.

Дънку означи, че се възнамеряват промени във връзка с компенсациите, режима на доброволците, периода, в който би трябвало да се явят в поделението, опцията да пътуват в чужбина и да работят в чужбина и така нататък

В средата на май министерството на защитата разгласи нова акция за набиране и селекция на лица, които желаят да служат в румънската войска като доброволни резервисти.

Кандидатите, които могат да са мъже и дами с непрекъснат адрес в Румъния и възраст сред 18 и 55 години, могат да подават документи от 16 май до 10 юни. Тези от тях, които не са били на военна работа преди, минават през първична подготовка, като в този интервал получават месечно възнаграждение като на професионалните бойци.

Според министерството на защитата измежду преимуществата на този тип военна работа е това, че доброволните резервисти могат да продължат цивилната си кариера, получават възнаграждение в размер на 30 % от заплатата за съответната служба в интервала, в който не вземат участие в образование или задача, възползват се от ограничения за обществена протекция, здравна помощ, компенсации и така нататък според регламента за настоящия боен личен състав.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР