За успешно зачеване и износване на плода, жената се нуждае

...
За успешно зачеване и износване на плода, жената се нуждае
Коментари Харесай

Забрави за тези храни и напитки, ако искаш да забременееш

За сполучливо забременяване и изхабяване на плода, дамата се нуждае от здравословно и уравновесено хранене. Правилното хранене при забременяване играе основна роля.

Това значи, от менюто да бъдат изключени тези хранителни артикули, които може да станат спънка за сполучливо зачеване, защото тялото на дамата има потребност от подготовка за този значим миг от живота на бъдещата майка.

Спрете алкохола, в случай че желаете да забременеете

Алкохолът е първата неразрешена напитка при зачеване, защото понижава опцията за сполучливо зачеване и най-много за изхабяване на плода. Рискът от аномалии е прекомерно висок за бебето, по тази причина е добре изцяло да се изключи използването на спиртни питиета.

Кофеинът може да попречи на забременяването

Високите равнища на кофеин покачват времето за зачеване и усилват заплахата от аборт. Кафето, чаят и колата са измежду неразрешените питиета, когато вършиме опити да забременеете.

 Кофеинът пречи на забременяването

Рибни деликатеси с високо наличие на живак

Филето от акула, рибата звук и рибата меч са измежду морските деликатеси, които съдържат повече живак и това е спънка пред бременността и сполучливото изхабяване на плода. Затова изключете тези храни, в случай че желаете да забременеете.

Преработени храни пречат на забременяването

Преработените храни, които съдържат високи равнища на трансмазнини и разнообразни добавки водят до дисбаланс в хормоналните равнища, а това пречи на забременяването. Свежите натурални артикули са за предпочитане в този интервал.

Намалете захарта, в случай че желаете да забременеете

 Спрете захарта

Прекомерната консумация на захар води заплаха от гестационен диабет, както и проблематично зачеване. Сладкишите следва да се понижат или да се премине към десерти без захар.

Трансмазнините пречат на забременяването

Успешното зачеване се усложнява като задача от несъразмерна приложимост на трасмазнини. Здравословните такива като авокадо и зехтин са за предпочитане.

Соята е спънка при зачеване

Според нови проучвания несъразмерната консумация на соя и нейните артикули съставлява спънка за зачеване. Нужно е бадемовото и соевото мляко да бъдат заместени от други артикули и да се изключат от диетата преди зачеване.

Непастьоризирани и недобре обработени храни

Пастьоризирането на млечните артикули, изключването на сурови и недобре обработени храни е наложително за интервала на зачеване, защото крие риск от хранителни отравяния, които могат да бъдат съдбовни за задържане на плода.

Глутенът може да попречи на зачеването

 Глутенът пречи на забременяването

При сензитивност към глутен или съществуване на болести, провокирани от нетърпимост към него, се получава проблем за забременяване. Глутенът изцяло би трябвало да се заобикаля.

Прекомерно потребление на натрий е нездравословно

Прекомерните количества натрий водят до задържане на течности и повишение на кръвния поток, а това пречи на зачеването. Солените храни, наред с модифицираните, в които количествата сол са високи, не трябва да участват в ежедневното меню.

При бременност и желание за забременяване е нужно да се изготви уместно меню, с което да се задоволят всички потребности на организма, като се планува изключването на всички тези, които са спънка пред вярното развиване на плода.

Вижте също: Важни витамини преди забременяване

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР