За трети път през настоящия сезон за Световната купа по

...
За трети път през настоящия сезон за Световната купа по
Коментари Харесай

Алберт Попов отново влезе в Топ 15 за Световната купа по ски

За трети път през сегашния сезон за Световната купа по ски алпийски дисциплини Алберт Попов влезе в зоната на точките на слалом. 22-годишният софиянец се подреди на 13-о място на надпреварата в Аделбоден (Швейц) с общо време от двата манша - 1:49.49, което е със 76 стотни по-слабо то достижението на спечелилия Даниел Юл (Швейц). 

Попов бе на 27-о място след първия манш, на 1.39 сек. след Юл, който бе лидер. С превъзходно каране във второто втурване сред вратите обаче българинът даде трето време от всички 30 скиори и резонно се изкачи нагоре в крайното нареждане. Предишните две класирания на Попов измежду първите 30 този сезон бяха 12-о и 18-о място.

Другият български скиор в слалома в Аделбоден - Камен Златков, даде 46-о време в първия манш (+2.59 сек.) и не се класира за втория. А челната тройка след Юл затвориха Хенрик Кристоферсен (Нор, +0.23 сек.) и Марко Шварц (Ав, +0.28). Юл пък влезе в историята на швейцарските ски, като първия скиор-мъж от тази страна, спечелил три слалома в един сезон. по два имаха още Дюменг Джованоли, Пирмин Цурбриген и Дидие Плаши. При това той взе две следващи победи, а триумфът му в Аделбоден е първият на швейцарец от 13 години.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Кристоферсен с 611 т., следван от Алекси пентюро (Фр, 533) и Александер Аамод Килде (Нор, 519). Попов заема се изскачи от 85-о на 69-о място с актив от 55 т.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР