За тънки изборни услуги и оплетени политико-икономически връзки между ГЕРБ

...
За тънки изборни услуги и оплетени политико-икономически връзки между ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС си направиха услуги в Хасковска област

За тънки изборни услуги и оплетени политико-икономически връзки сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в Хасковска област описа през вчерашния ден “Свободна Европа ”. Както постоянно се случва в България, намесено е и родство на благороден човек.

Става дума за това, че Движение за права и свободи не издигна кандидат-кмет на Хасково, макар че обичайно се представя добре в града, включително в този момент посредством листата за съветници. Обратно - Милко Армутлиев от ГЕРБ, управлявал досега три мандата в Маджарово, бе отдръпнат без пояснения. Така на първи тур Хасково се снабди с кмет от ГЕРБ (Станислав Дечев), а по-малката община - с подобен от Движение за права и свободи (Ерджан Юсуф).

Преглед на гласуването по секции демонстрира, че гласоподавателите на придвижването в Хасково са подкрепили Дечев и най-вероятно те са решителен фактор, с цел да успее още на първи тур. В същото време Движение за права и свободи и ГЕРБ ще имат болшинство в съвета, както до момента. И най-вероятно още веднъж към тях ще се причисли дребната група " Българе ". Трета в листата на " Българе " пък е Биляна Димитрова, кума на Делян Добрев. Тя нашумя при абсурда " Кумгейт ", в резултат на който напусна секретарския пост в общината.

“Дружбата сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в Хасково обаче не се показва в замяна на гласове на изборите. Тя има и бизнес привкус. Досега да вземем за пример общински консултант от групата на придвижването беше Шенол Вели. В същото време компанията на майка му Фетие Вели – " ВиК-Бунар ЕООД ", пък печели публични поръчки към общината за поддръжка на междублокови пространства и отводнителна канализация на ул. " Дунав " в града ”, заяви още “Свободна Европа ”. И друго сдружение печелило публични поръчки в града - " Ади Енерджи Груп " ЕООД. “Фирмата е благосъстоятелност на Адай Атаман, а шеф е Зюре Емин. Двамата са наследник и щерка на Мехмед Атаман. Той се счита за мощния човек в Движение за права и свободи в Хасково ”, осведоми медията. И прецизира, че новият кмет на Маджарово Ерджан Юсуф е бил определен за началник на локалната организация на Движение за права и свободи с протекцията на Атаман.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР