За шеста поредна година, през месеците септември и октомври 2018г.,

...
За шеста поредна година, през месеците септември и октомври 2018г.,
Коментари Харесай

Започва Националната кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение

За шеста поредна година, през месеците септември и октомври 2018г., ще се организира Националната акция на KWIAT за профилактика на детското зрение. Кампанията и тази година ще даде безвъзмезден очен скрининг на деца и младежи сред 6 и 18 години в оптики и медицински центрове в цялата страна. Основната цел на тази самодейност е да разпространява значимостта от постоянна профилактика на зрението на децата и да осведоми допустимо най-вече хора по отношение на потребността от предварителна защита на очното здраве.

Очният скрининг е част от първичното опазване на здравето, което е приоритет в европейски и международен мащаб. Ранната диагностика на детското зрение в България е значителен проблем и акцията дава опция да се работи интензивно за неговото превъзмогване. Скринингът разрешава да се разпознават в точния момент децата с евентуални зрителни проблеми и те да бъдат ориентирани за обзор при офталмолог. Често децата доста сполучливо прикриват разнообразни зрителни дефицити и в учебна възраст тези положения биват тълкувани нерядко неправилно като дефицит на внимание, свръхактивност, некадърност за учене и други Редица болести на очите могат да бъдат поправени, в случай че се открият в точния момент, само че с придвижване на възрастта опциите за корекции понижават и изчезват. Проблемите със зрението при децата са и ще стават все по-актуални поради сериозното нахлуване на новите технологии във всекидневните занимания, свързани с учене и свободно време при децата и младежите.
През 2018 година лица на акцията са надарените малчугани от Арт компания Нови Звезди. С директното си присъединяване в организацията на акцията, тези деца също се борят за по-добро очно здраве за себе си и за връстниците си. Българската марка очила тази година възнамерява да популяризира акцията си и да даде опция на още повече деца да преминат безвъзмезден очен скрининг, като провежда голям брой местни събития отвън медицинските центрове. Щанд, на който ще се организират очни проби, ще бъде подложен и по време на Световното състезание по художествена гимнастика в зала Арена Армеец. Състезанието ще се организира от 10 до 16 септември, а всички деца и младежи, които посетят грандиозното събитие, ще могат да се възползват от скрининга.

Можете да видите всички оптики и медицински центрове, в които ще се организира скрининг тук: http://kwiat.bg/bg-nacionalna-kampaniya-na-kwiat-za-profilaktika-na-detskoto-zrenie


Нека дружно се поставим старания да възпитаваме в децата отговорно отношение към личното им здраве!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР