За сърдечно-съдови и други заболявания ваксината може да се използва

...
За сърдечно-съдови и други заболявания ваксината може да се използва
Коментари Харесай

Проф. Христова: Мерките трябва да останат

" За сърдечно-съдови и други болести имунизацията може да се употребява и е задоволително безвредна и търпима от организма на индивида ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " проф. Ива Христова, народен съветник по вирусология.

" Не бива да се употребяват имунизациите, в случай че има остро инфекциозно заболяване сега или тежки алергии, при астматиците също могат да поемат лекарства, с цел да бъде астмата успокоена, и тогава да се имунизира, само че това би трябвало да се предложи от персоналния доктор ", добави още експертът.

" Децата са ниска рискова група, първо ще се имунизират високорисковите групи, тъй че те може да се имунизират по-късно, децата са риск за разпространяване ", обясни още гостът.

" Ваксините не могат да създадат генетични промени, нашето ДНК е затворена в ядрото. Ваксината работи против трите разновидности на COVID-19. В никакъв случай имунизацията няма да навреди, даже и да е мутирал вируса. Вреда няма да има, тъй като е изчислено вируса да се блокира доста бързо. Идеята е в бързата реакция, с цел да не се стигне до размножаване на вируса. Поне шест месеца ще има имунитет след имунизирането ", сподели още проф. Христова.

" При онкоболните самостоятелно би трябвало да се взема решение за имунизация от лекарите, може би ще е по-добре да се изчака с имунизирането при тях ", счита експертът.

" Аз ще се имунизирам, незабавно когато е допустимо. При дамите COVID-19 протича по-леко. Мерките още би трябвало да се задържат, изключително по празниците ", заключи проф. Ива Христова
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР