За съжаление много прекрасни домашни любимци не срещат най-добрите стопани

...
За съжаление много прекрасни домашни любимци не срещат най-добрите стопани
Коментари Харесай

Мъж открил нещастно куче върху чиято шия имало бележка. Тя разказвала тъжната му история

За страдание доста прелестни домашни любимци не срещат най-хубавите стопани в живота си. Но за благополучие, има и положителни хора, които оказват помощ на животните в неволя.

Жител на Малайзия на име Лионел разкрил самотно куче, което тичало комплицирано по пътя и било на път да бъде ударено от кола. Мъжът съумял да завоюва доверието на животното и когато кучето се доближило, той намерил на врата му записка от някогашния му собственик.

Щом прочел бележката, мъжът се разплакал. 

Лионел видял животното в град Ипох. Той отивал до магазина, когато забелязал кучето да по пътя, като имало заплаха да го удари някоя кола.

Лионел отби настрана от пътя и седял неподвижно 10 минути, с цел да може кучето да свикне с него и да разбере, че не съставлява опасност. Мъжът забелязал, че женското куче има записка, прикрепена към врата си.

Мъжът се надявал, че бележката на врата показвала адреса и името на притежателя, само че вместо това била разказана тъжна история.

Обясненията в бележката разплкали мъжа:

„ Джаф!
Здравейте! Казвам се Сиги и съм най-любящото и деликатно куче, което в миналото ще срещате! Стопанинът ми доста съжалява, че трябваше да ме изостави, само че към този момент не може да се грижи за мен. Много скърбя – и той също.

Моля, заведете ме в своя дом. Моля, приемете ме във вашето семейство. Моля, обичайте ме.

Аз съм голдън дудъл, тази година ще навърша 5 години и не съм кастрирана.

Много съм блага и в никакъв случай не съм хапала никого! Аз съм доста добър надзирател и мога през целия ден да седнал съм пред вратата и да джавкам по тези, които се доближават до входа – до момента в който ми наредят да спра или до момента в който не разпозная индивида. Мога и да върша трикове.

Надявам се, че ще ме вземете за себе си.

С обич и лай, Сиги. “

Мъжът, без даже да се замисли, решил да заведе бедното момиче в дома си.

Първоначално Сиги се страхувала от мъжа и стояла настрани, само че с течение на времето кучето привикнало със своя Лионел. Той я измил, сресал, нахранил и тя се трансформирала в същинска хубавица.

Накрая Сиги била осиновена от брата на Лионел – там й е по-добре и двамата доста се обичат.

Тази история ни припомня, че придобиването на животно е значим акт. И в случай че стопанинът към този момент не може да се грижи за своя домакински любим, тогава не можете просто да вземете животното и да го изхвърлите на улицата.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР