За съчетанието на клавишите Ctrl + Alt + Delete основателят

...
За съчетанието на клавишите Ctrl + Alt + Delete основателят
Коментари Харесай

Бил Гейтс: ако можех да се върна в миналото, бих се отказал от Ctrl + Alt + Delete

За съчетанието на клавишите Ctrl + Alt + Delete създателят на Microsoft е питан постоянно. По време на бизнес форума на Bloomberg Гейтс сподели, че създател на известната композиция от три пръста е експертът на IBM Дейвид Брадли, взел участие в създаването на клавиатурата за PC.
Това е добре известна история: точно Брадли е решил да няма обособен клавиш за тази композиция, която в по-старите компютри мигновено провокира рестартирането на системата, само че започвайки от Windows 3.1, извиква диспечера на дилемите. Това е направено особено, с цел да не може потребителят инцидентно да рестартира системата си. В по-новите операционни системи известната клавишна композиция заключва екрана, а Task Manager може да се извика с Ctrl + Shift + Esc.

Водещият бизнес форума Дейвид Рубенщайн попита Гейтс, дали съжалява, че е постъпил по този метод. Бил Гейтс отклони въпроса, само че показа, че от днешна гледа точка би трансформирал някои неща.

“Не съм сигурен, дали можеш да се върнеш обратно и да промениш някои дребни неща в живота си, без да изложиш на риск други по-важни неща. Но в случай че бих могъл да направя една дребна редакция, бих направил по този начин, че да се употребява единствено един бутон”.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР