За разрушената пътна мрежа, водопроводи и друга инфраструктура от поройните

...
За разрушената пътна мрежа, водопроводи и друга инфраструктура от поройните
Коментари Харесай

Потопените в Мездренско искат помощ от държавата

За разрушената пътна мрежа, водопроводи и друга инфраструктура от поройните дъждове и наводнения в Мездренско ще се търси помощ от Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, заяви кметът на общината Иван Аспарухов. Сред засегнатите села са Лютидол, Ребърково, Игнатица, Крапец и Лик.

" Имаме вреди по инфраструктурата, само че в този момент се правят оценка от позиция на това дали ще се нуждае от планиране, да вземем за пример подпорни стени, поправки на улиците и така нататък И това се работи сега, работят четири екипа, тъй че ние ще си подготвим документите и ще си желаяме от Междуведомствената комисия за бедствия и повреди към Министерския съвет, само че за инфраструктурата единствено.

Възстановяване на водопроводи, подсилване на крайбрежия, описали сме ги във всичките села, тези неща, които би трябвало да бъдат възобновени. Трябва да променим цялото корито на тази река в Ребърково и сега работи там техника. Люти дол, Ребърково, Игнатица, Лик, Крапец, тези пет села са, където би трябвало да имаме инфраструктурна интервенция ", уточни Иван Аспарухов.

За справяне с провалите и нанесените вреди в частните семейства оказват помощ доброволци, добави Иван Аспарухов. Местни поданици са разкрили и дарителска сметка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР