За разлика от нас българите, които наблягаме на използването на

...
За разлика от нас българите, които наблягаме на използването на
Коментари Харесай

Три ароматни рецепти с босилек

За разлика от нас българите, които акцентираме на потреблението на подправки като копър, магданоз и чубрица, жителите на средиземноморските страни натъртват на ригана и босилека.

Обикновено те вървят в комбиниране и са изключително подобаващи за приготвянето на паста и пица. И двете подправки могат да се използват и независимо, като босилекът обичайно се употребява за овкусяване на салати. Ето за какво Ви предлагаме 3 предписания с босилек, които можете да употребявате по разнообразни способи:

Ароматен зехтин с босилек

Необходими артикули: 1 л зехтин екстра върджин, няколко стръкчета свеж босилек дружно с листенцата, 8 скилидки чесън, няколко зрънца черен пипер.

Начин на подготвяне: Босилекът, скилидките чесън и зрънцата се поставят в бутилката със зехтин и престояват по този начин най-малко 2 месеца. С този благоуханен зехтин можете да си извършите съвършени зелени салати, салати с домати, паста, пица и др.

Салата с домати и босилек

Необходими артикули: 3- 4 домата, 2 скилидки чесън, няколко листенца свеж босилек, няколко листенца рукола, 150 г биволско сирене, 2 с. л. зехтин, 1 с. л. смлени орехови ядки.

 Капрезе

Начин на подготвяне: Доматите се обелват и нарязват на филийки. Върху тях се подреждат тънки резенчета сирене. Поливат се със зехтина, осоляват се, поръсват се със счукания чесън и се поръсват със ситно нарязаните листа босилек и рукола. Най- от горната страна се сипват и ореховите ядки.

Тесто за пица с босилек

Необходими артикули: 1 кофичка кисело мляко, 1 ч. л. сода, към 500 г брашно, 3 ч. л. зехтин, 1/2 ч. л. чесън на прахуляк, 2 ч. л. изсъхнал босилек.

Начин на подготвяне: В купа се смесват част от брашното с киселото мляко, в което е разтворена содата. Към тях се прибавя зехтинът, босилекът и чесънът на прахуляк и всичко се разбърква. Добавя се и толкоз брашно, едвам се получи безпрепятствено тесто.

Това, което е хубаво е, че като се изключи че е елементарно за подготвяне, тестото може да бъде употребявано незабавно. Не е належащо да го изчаквате да втаса. Това тесто ще Ви стигне за 2- 3 кръгли пици. Ако желаете да извършите единствено 1, можете да съхранявате тестото за няколко дни в хладилника.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР